Žemė švyturio režimu: kerintys kadrai iš geostacionarios orbitos (Video)  (0)

Virš Papua Naujosios Gvinėjos pakabintas japonų dirbtinis palydovas Himawari-8 be perstojo 24 valandas fiksavo Žemės vaizdą. Šie kadrai vėliau buvo suspausti į įspūdingą 12 s trukmės vaizdo medžiagą, kurioje Žemės rutulys virtęs savotišku hipnotizuojančiu švyturiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonų dirbtinis palydovas Himawari-8 darbuojasi geostacionarioje orbitoje – t.y., jis iškeltas į tokį aukštį, kuriame jo sukimasis aplink Žemę sutampa su Žemės sukimusi aplink savo ašį. Todėl susidaro įspūdis, kad palydovas pakibęs virš to paties Žemės rutulio taško (nors iš tiesų jis aplink Žemę skrieja keliasdešimties tūkstančių km/val. greičiu).

Iš tokios perspektyvos Himawari-8 be perstojo 24 valandas fiksavo Žemės vaizdą. Šie kadrai vėliau buvo suspausti į įspūdingą 12 s trukmės vaizdo medžiagą, kurioje Žemės rutulys virtęs savotišku hipnotizuojančiu švyturiu.

Sunku atsigrožėti ir debesų ornamentais Žemės atmosferoje. Bene įspūdingiausiai atrodo virš Ramiojo vandenyno slenkanti milžiniško uragano akis. Dėmesį patraukia ir debesų sraujymė ties planetos pusiauju. O štai Žaliuoju kontinentu kažkodėl praminta Australija iš kosmoso atrodo raudona ir Marso dykumos.

Ne mažiau įdomu šiuos Žemės sukimosi kadrus stebėti ir kur kas didesnės rezoliucijos versijoje, kur visos Žemės grožybės, kurias pavyko užfiksuoti Himawari-8, matomos iš arti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(22)
(3)
(19)

Komentarai (0)