Genialu tai kas paprasta: vandens butelis, kuris geriamąjį vandenį išgaus iš oro (Video)  (0)

Austrijos startuolis „Fontus“ ketina pardavinėti savaime prisipildantį vandens butelį, kuris ištraukia drėgmę iš oro ir kondensuoja į vandenį. „Fontus“ teigia, kad drėgnomis dienomis tokiu būdu per valandą būtų surenkama iki pusės litro geriamojo vandens, rašo sciencealert.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įrenginys energiją gauna iš Saulės ir naudoja hidrofobinį paviršių, kad surinktų kondensuotus lašelius butelyje. Tai reiškia, kad jei oras vietovėje nėra per daug užterštas, su „Fontus“ įrenginiu visuomet bus pasiekiamas geriamojo vandens šaltinis.

„Prietaisas veikia paprasčiausiai kondensuodamas ore esančią drėgmę, – sakė „Fontus“ įkūrėjas Retezáras Kristofas. – Ore visuomet yra tam tikras procentas drėgmės, nesvarbu kur esate – netgi dykumoje.“

Vandens buteliuko projektas, kuriam bendrovė bando pritraukti lėšų minios finansavimo platformoje, reklamuojamas kaip pagalba ilgas distancijas važiuojantiems dviratininkams, kurie neturi laiko sustoti ir pasipildyti atsargų.

Tačiau tai tik vienas technologijos pritaikymo būdų – ji gali pasitarnauti ir dar 1,2 mlrd. žmonių, kuriems geriamas vanduo sunkiai pasiekiamas.  

Įtaisą sudaro saulės kolektoriai, kondensuojantis indas, padengtas hidrofobiniu paviršiumi, ir primityvi filtravimo sistema, kuri surenka dulkes ir purvą.

Bus išleistos dvi  įtaiso versijos: „Airo“ ir „Ryde“. Pastaroji skirta dviratininkams. „Fontus“ teigia, kad esant 30-40 laipsnių Celsijaus temperatūrai ir 80-90 proc. drėgmei, galima pasiekti 0,5 litrų per valandą vandens kiekį.

Kūrėjai taip pat siūlo ir papildomą anglies filtrą, kuris leistų išgauti vandenį iš užterštų vietų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(36)
(2)
(34)

Komentarai (0)