Vaiduokliška sala: klestintį pramonės centrą užvaldė katės (Video)  ()

Hašimos sala yra nedidukas, vos 6 ha ploto uolų darinys Nagasakio prefektūroje, Japonijoje. Nepaisant mažumo, ši sala beveik šimtmetį buvo pagrindinis Japonijos anglies kasybos centras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sala išsidėsčiusi ant anglies klodų, kurie driekiasi tolyn į vandenyną. 1890 m. šia salą iš vietinių šeimų nusipirko „Mitsubishi“ korporacija. Štai tada ir prasidėjo Hašimos aukso amžius.

Sala buvo tankiai apgyvendinta. Vienas po kito pradėjo dygti masyvūs betoniniai daugiaaukščiai. Trūko žemės, todėl jie buvo kiek įmanoma aukštesni. 1959 m. Hašimos sala tapo tankiausiai apgyvendintu miestu pasaulyje. Ant šio mažo uolų darinio gyveno net 5259 gyventojai.

Nuo 1939 m. iki 1945 m. anglies kasimo šachtose po Hašimos sala žuvo net 122 iš 500 korėjiečių. Hašimos aukso amžius netruko ilgai. Vietoj anglių dažniau pradėjus naudoti naftą, 1974 m. sausį „Mitsubishi“ paskelbė uždaranti šachtas. Jau balandžio mėnesį iš salos buvo išplukdyti paskutiniai gyventojai, o sala uždaryta.

Dabar sala yra tarsi šiurpus ir apleistas vaiduoklis, menantis senus laikus. Ši apleista vaiduokliška sala, ir toliau tyliai stovi, skalaujama vandenyno bangų, o vieninteliai jos gyventojai yra klaidžiojančios katės ir vienas kitas nelegalus lankytojas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(25)
(3)
(22)

Komentarai ()