Vyrai pakvaišo – nauja mada gali būti pražūtinga (N-18)  (4)

Ar išdrįstumėte skausmingos procedūros metu patobulinti savo pasididžiavimą? Vis daugiau vyrų ryžtasi šiam pavojingam žingsniui, kurio gydytojai prašo verčiau nedaryti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu įsivyravusi mada – po penio oda įterpti karoliuką yra kažkas, ko bet kokia kaina vengia beveik visa vyrų giminė. Vien mintis apie aštrų daiktą šalia jų vyriškumo gali priversti apsipilti šaltu prakaitu net ir drąsiausią vyrą.

Tačiau pastaraisiais metais daugėja vyrų, kurie nepabūgsta pjūvio penyje, kad po oda įsidėtų plastikinį karoliuką, vadinamą perlu, rašo dailymail.co.uk.

Teigiama, kad tokie perlai lytinio akto metu padidina seksualinį malonumą vyro partnerei. Manoma, kad jie padidina fizinę stimuliaciją ir prideda papildomos trinties į moters klitorį. Tačiau vyrų seksualinės sveikatos ekspertas Tobiasas Kohleris iš Pietų Ilinojaus universiteto sako, kad tokia praktika gali būti pavojinga. Ji gali pažeisti šlaplę ir sukelti lėtinį skausmą.

Vienas atvejis parodė, kad toks perlas taip pat skatina randėjimą ir erekcijos disfunkciją. „Nerekomenduočiau to daryti, nes, nepaisant sterilios technikos, visuomet egzistuoja infekcijų ir komplikacijų rizika“, – teigė T. Kohleris.

Kai kuriems vyrams karoliuko įterpimas tėra estetinė praktika – kaip auskarai penyje ar tatuiruotės. Tačiau kiti šiai procedūrai ryžtasi tikėdamiesi tapti geresniais meilužiais. Toks karoliuko įterpimas praktikuojamas daugelyje pasaulio kultūrų, įskaitant ir Japoniją, rašoma atvejo tyrime, kuris skelbiamas žurnale „International Journal of Emergency Medicine“.

Šioje šalyje organizuoto nusikalstamumo sindikato „Yakuza“ nariams kiekvienas toks perliukas simbolizuoja kalėjime praleistus metus. Ši praktika plinta ir Jungtinėse Valstijose, ypač kalėjimuose.

Karoliuką paprastai įterpia auskarų vėrimo profesionalai arba patys vyrai. Iš pradžių penio paviršiuje padaromi maži, negilūs įpjovimai, rašoma atvejo tyrime. Tuomet po penio oda pakišamas plastikinis perliukas arba metalinis karoliukas.

Paminėtame tyrime rašoma apie 19 metų vaikiną, kuris pateko į Floridos universiteto ligoninės skubios pagalbos skyrių, kai pats pamėgino po oda įsikišti karoliuką.

Vaikinas penio odą įpjovė skutimosi peiliuku. Ties penio viduriu jis padarė du horizontalius pjūvius ir vieną – penio gale. Praėjus beveik septynioms valandoms, jis atvyko į ligoninę dėl „didėjančio skausmo, tinimo ir pakitusios penio spalvos, taip pat šlapinimosi su krauju“. Jis buvo skubiai išgabentas į operacinę, kur chirurgai pašalino jam hematomą (išsiliejusio kraujo sankaupą audiniuose) ir įstatė žaizdose kateterius, kad sustabdytų kraujavimą.

Pranešime pažymima, kad „įterpiant į vidų kokius nors objektus, galima prisidaryti reikšmingų bėdų“. Karoliukai taip pat gali sukelti penio abscesus, skausmą erekcijos metu ir audinių randėjimą, kuris veda prie lėtinio skausmo ir erekcijos disfunkcijos, rašoma pranešime.

T. Kohleris priduria, kad bene dažniausiais tokios praktikos pavojus yra infekcija. „Jei nenaudojate sterilių įrankių, tarkime, naudojate panaudotą skustuvą, tokiu būdu galite sukelti užkrėtimą“, - teigė jis.

Gydytojas taip pat įspėjo, kaip perliukai gali pažeisti vyro šlaplę ir paskatinti fistulės formavimąsi. Nors ir paragino vyrus susilaikyti nuo perliukų penyje, T. Kohleris pridūrė: „Jei vis dėlto norite tai pasidaryti, kreipkitės į patikimą įstaigą, kuri turi patirties ir naudoja sterilias technikas“.

Jis taip pat priminė, kad tokie perliukai nėra permanentiniai. „Juos galima pašalinti, kaip ir auskarus“, - sakė seksualinės sveikatos ekspertas.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(39)
(35)
(4)

Komentarai (4)