Nepatikėsite, tačiau šios detalės yra identiško dydžio (Video)  ()

Marcas Settlas, kaip ir kiekvieną vakarą, tvarkė sūnaus kambarį ir rinko žaislinio traukinio bėgius. Tačiau tai, ką jis pastebėjo, privertė vyrą gerokai suglumti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Radęs dvi vaikiško traukinuko bėgių detales, padėjau jas vieną šalia kitos. Vėliau (pats nežinau kodėl) sudėjau jas vieną ant kitos į krūvą, o po to padariau tą patį, ką ir pirmąjį kartą. Bam! Negalėjau patikėti savo akimis” – portalui „Mashable” pasakojo Marcas.

Pakartojęs tai dar keletą kartų vyras liko suglumęs: paguldytos lygiagrečiai detalės atrodė akivaizdžiai skirtingo ilgio, o sudėtos į krūvą – atrodė vienodos.

Pasirodo, ši optinė iliuzija turi pavadinimą – „Jastrow”. XIX-ame amžiuje atrasta iliuzija suglumino tūkstančius ar net milijonus, tačiau paaiškinimas jos – visai paprastas: viskas tiesiog priklauso nuo to, iš kurios perspektyvos žiūrėsite.

Abi dalys iš tikrųjų yra visiškai vienodo dydžio, tačiau tai, kad jos yra lenktos formos ir kad abiejų detalių viršutinė dalis yra ilgesnė nei apatinė, leidžia patirti visišką nesusipratimą.

Viršutinės detalės apatinė dalis, kuri yra trumpesnė, besiglaudžianti su apatinės detalės viršumi sudaro klaidingą įspūdį, kad viena iš jų yra ryškiai didesnė nei kita.

Įdomu, tiesa?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Indrė Bauponytė
(28)
(16)
(12)

Komentarai ()