5 dalykai, kurių geriau niekada nedaryti vonios kambaryje  (1)

Ar galėjote pamanyti, kad jūsų vonia gali būti iš tiesų pavojinga vieta? Štai keli patarimai, ko geriau niekuomet nedaryti, kad išvengtumėte sužeidimų ir susirgimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Venkite vonios, kai žaibuoja

Mary M. Cooper iš Žaibo sužeidimų tyrimų programos, vykdomos Ilinojaus universitete Čikagoje perspėja vengti buvimo arti dušų, vonių ar net kriauklių, kuomet žaibuoja. Pasirodo, žaibas gali atkeliauti į jūsų namus net per vamzdžius!

Pavojingos bakterijos

Kolorado universitete atliktas tyrimas atskleidė, kad trečdalis vonios kambarių yra pavojingų bakterijų veisyklos. Galite kiek norite balinti mažiausius tarpelius balikliu, mokslininkai teigia, kad bakterijos ilgainiui vėl veisiasi, kaip iki dezinfekcijos. Prausiantis po karštu dušu, tikėtina, kad prisikvėpuosite nuodingų garų, tad rekomenduojama praustis vientisa srove arba nustatyti švelnų purškimą – dulksną.

Traumų pavojus

Prieš kelerius metus pateiktoje JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centro ataskaitoje matyti, kad per metus daugiau nei 230 tūkstančių atsitiktinių traumų įvyko būtent  vonioje ar duše. Beveik 20 procentų šių sužalojimų įvyko dėl slydimo. Todėl vertėtų apsvarstyti apie patikimą kilimėlį ant grindų bei duše ar turėklus, į kuriuos galėtumėte įsikibti.

Nepatikimos kempinės

Taip, jos puikiai pašalina negyvas odos ląsteles, tačiau lygiai taip pat greitai gali tapti didžiausia mikrobų terpe vonioje. Todėl bent kartą per savaitę savo kempinę išmirkykite acto tirpale ir geri išplaukite. Keiskite kempinę bent kas mėnesį.

Nesimaudykite karštoje vonioje ar duše prieš miegą

Maudynės prieš miegą – daugelio įprotis, tačiau „American Journal of Biology" teigiama, kad maudynės karštame vandenyje turėtų vykti bent dvi valandas prieš miegą, mat karštas vanduo sutrikdo organizmo natūralią pusiausvyrą, o tai gali kliudyti užmigti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(26)
(-9)

Komentarai (1)