Puikus pavyzdys, kaip reikia spręsti problemas: netikėta, bet įkvepianti alaus daryklos dovana vėžliams (Video)  (2)

Amerikiečiai jau ne vieną dešimtmetį žino, kad standartinė šešių alaus skardinių ar butelių pakuotė – blogas ženklas. Ne amerikiečiams, žinoma, o jūroje ar prie jos gyvenantiems padarams. Ypač vėžliams ir delfinams, kurie, netyčia įkišę savo galvą ar tik snukį į vieną iš pakuotės žiedų, jau nebesugeba iš jo išsivaduoti ir būna pasmerkti žūti iš bado. Laimė, Floridoje veikianti alaus darykla parodė iniciatyvą ir pradėjo gaminti unikalias šešiaertmes pakuotes, kurios vėžliams ir kitiems jūrų gyventojams ne tik kad nebe pavojingos, bet net ir naudingos – jomis jūrų gyvūnai gali misti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saltwater Brewery alaus daryklos pakuočių linijos darbuotojai pamėgino Amerikoje taip populiarias šešių vienetų pakuotes gaminti iš biologiškai suyrančių medžiagų. Jas galima mesti ne į plastiko ar šiukšlių konteinerius, o į komposto dėžes. O jei tokia pakuotė atsidurs jūroje, ji taps naudingu ir skaniu kąsneliu jūros faunai.

Mat šios pakuotės gaminamos iš kviečių ir miežių substancijos. Ir jei kokia žuvis, roplys ar žinduolis jūroje sugalvotų jos krimstelėti, žalos jo sveikatai kiltų ne daugiau nei sutriauškus saują dribsnių.

Vaizdo siužetas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(34)
(2)
(32)

Komentarai (2)