„Pac-Man“ žaidimas realybėje: išvyskite, kaip maži organizmai kovoja dėl savo gyvybės (Video)  (7)

Pietryčių Norvegijos universiteto koledžo mokslininkai yra žiaurūs žmonės, mėgstantys negailestingai žaisti su mažų ir silpnų organizmų gyvybėmis, rašo theverge.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pat jie yra labai patyrę mokslininkai, kurie domisi mikroorganizmų medžiojimo įpročiais. Kaip tai suderinti? Tai jie padarė miniatiūriniame „Pac-Man“ žaidime, kuriame pagrindiniai veikėjai – pro mikroskopo akelę matomi medžiotojai.

„Pac-Man“ yra 3D labirintas sudarytas iš mažų kanalų, kurie užpildytų „maistingu skysčiu“. Šiais tuneliais turi plaukti vienaląsčiai organizmai, taip pat eksperimente dalyvauja ir žiuželius turintys daugialąsčiai (mėsėdžiai vaiduokliai).

Kad kova prasidėtų, nereikia spausti pradžios mygtuko – šiame žaidime vyksta niekada nepasibaigianti kova dėl gyvybės.

Mokslininkai ne tik patys stebi, bet ir, padedant režisieriui Adamui Bartley'jui, filmuoja labirintą. Jis pateikė neredaguotą labirinte vykstančios kovos variantą.

Panašu, kad „Pac-Man“ labirintai turi daug daugiau bendro su aplinka, kurioje šie organizmai natūraliai gyvena, nei laboratorinis padėklas. Mokslininkų stebėjimams tokia terpė daug palankesnė, nes labirinte esantys organizmai elgiasi daug natūraliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(22)
(1)
(21)

Komentarai (7)