Prancūzija įspėja lietuvius: nuo šiol už tokį vairavimą lauks rimti nemalonumai  ()

Prancūzijai griežtinant sankcijas už kelių eismo taisyklių pažeidimus, per šią šalį automobiliais keliaujantys Lietuvos piliečiai perspėjami būti atidūs ir laikytis taisyklių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijoje kelių eismo taisykles pažeidžiantiems užsieniečiams numatoma sukurti vairuotojo pažymėjimą su virtualiais baudos taškais, remdamasi Prancūzijos ambasados informacija pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Ši baudos taškų sistema veiks kaip prancūziškas vairuotojo pažymėjimas su baudos taškais. Jeigu užsieniečio virtualaus vairuotojo pažymėjimo baudos taškų likutis taptų lygus nuliui, jis būtų informuotas apie draudimą vienerius metus važinėti Prancūzijos keliais.

Be to, Prancūzijos ambasada Lietuvoje atkreipia vairuotojų dėmesį į tai, kad šią vasarą šalyje kelių eismo priežiūrai pasitelkta beveik 15 tūkst. policijos ir žandarmerijos pareigūnų, kurie visiems kelių eismo taisyklių pažeidėjams be jokių išimčių už pažeidimus taikys nustatytas sankcijas.

Už kelių eismo taisyklių pažeidimus Prancūzijoje numatytas neatidėliotinas fiksuotos baudos ar užstato pervedimas. Nepervedus šio užstato, transporto priemonė gali būti sulaikyta ir priverstinai nuvežta pažeidėjo lėšomis. Padarius sunkesnį kelių eismo taisyklių pažeidimą, gali būti taikomas ir neatidėliotinas vairuotojo pažymėjimo galiojimo sustabdymas. Taip pat gali būti užblokuota transporto priemonės važiuoklė.

Statistiniais duomenimis, Lietuvoje registruotomis transporto priemonėmis Prancūzijoje padaroma vis daugiau pažeidimų. 2013 metais šios šalies keliuose stovintys greičio matuokliai bei vaizdo kameros užfiksavo 3 193 pažeidimus, 2014 metais – 23 615, pernai – 35 031. Dažniausiai buvo viršijamas greitis, taip pat užfiksuota pažeidimų, kai buvo važiuojama degant raudonam šviesoforo signalui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(24)
(3)
(21)

Komentarai ()