O taip!!! Pajuskite tikrąjį Visatos mastą (Video)  (17)

Nauja vaizdo bomba: internete pasirodė sukrečiantį Visatos dydį iliustruojanti vaizdo medžiaga. Ko gero, verta perspėti, kad mėginimai nuoširdžiai visa tai aprėpti sąmone ir jos suvokimo procesais gali kelti vienokią ar kitokią grėsmę psichikai. Tačiau tokia jau ta Visata. Ir jei norite pamėginti ją suvokti, ši vaizdo medžiaga – viena iš puikesnių iki šiol pasitaikiusių galimybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis skaitytojų turbūt puikiai prisimena prieš 6-7 metus Youtube pasirodžiusį įspūdingą vizualizaciją, kurioje palyginamas Žemės ir Saulės dydis su didelėmis kaimyninėmis ir didžiausiomis apskritai mokslui žinomomis žvaigždėmis.  

O štai dabar internete pasirodė to paties sumanymo gerokai tobulesnė (taip pat ir vaizdo kokybės prasme) ir nepalyginamai didesnės aprėpties versija. Akys suapvalėja pamačius, kad didžiausios žvaigždės... netilptų į Jupiterio orbitą (apie Žemės neverta nė užsiminti)!!!

Bet tai – tik nekalti žiedeliai... Trumpalaikis žandikaulių kontrolės praradimas gresia, kai erdvės skaitliukas pradeda su švilpesiu suktis milijonais šviesmečių. Po to – dešimtimis milijonų, šimtais milijonų, ir tik paskui milijardu, kitu... Mėginti visa tai aprėpti sąmonės pastangomis gali grėsti vienokio ar kitokio pobūdžio lengvu ir, tikėkimės, pozityviu psichikos pakrikimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(146)
(5)
(141)

Komentarai (17)