Iššūkis sąmokslo teoretikams: šeštadienį mistinėje HAARP stotyje – atvirų durų diena  ()

O tu ar ateisi įsitikinti, ar Aukšto Dažnio Pašvaisčių Tyrimo Programos radijo siųstuvų tinklas Aliaskoje, užuot tyrinėjęs jonosferą, iš tikrųjų formuoja uraganus ir taifūnus, kelia žemės drebėjimus, numušinėja lėktuvus ar kosminius aparatus ir net kontroliuoja mūsų protus?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne vieną dešimtmetį ant atmosferinių tyrimų stoties HAARP antenų Aliaskoje buvo kariamos visos negandos – neva mistinės HAARP stoties darbuotojai moka sukelti uraganus, žemės drebėjimus. Ką ir kalbėti apie, pvz., lėktuvų ar orbitinių stočių ar erdvėlaivių numušinėjimą, žmonių minčių kontroliavimą – vieni niekai. Žodžiu, HAARP buvo ir galbūt tebėra laikomas siaubingu ginklu. Tačiau jau rytoj į jį kviečiami visi smalsaujantys – slaptajame XX a. ginkle ryt rengiama atvirų durų diena.

"Tikimės, kad žmonės supras mokslinę šios stoties atliekamų tyrimų reikšmę, - sakė Aliaskos universiteto (JAV), kuris dabar koordinuoja HAARP stoties veiklą, atstovas spaudai. – Viliamės įrodyti žmonėms, kad šia stotimi kontroliuoti žmogaus minčių ar turėti įtakos meteorologiniams reiškiniams neįmanoma."

Pranešama, kad universitetas tikisi sulaukti ne tik smalsuolių, bet ir mokslininkų dėmesio. Ypač HAARP atvirų durų dienoje laukiami sąmokslo teorijų išpažinėjai.

HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program – Aukšto Dažnio Pašvaisčių Tyrimo Programa) – aukšto dažnio radijo siųstuvų masyvas, siunčiantis koncentruotus radijo bangų energijos pliūpsnius į pašvaisčių zonas atmosferoje.

Pernai, užuot uždarius šią legendomis ir būtais, nebūtais dalykais apipintą mokslinių tyrimų stotį, JAV Karinės pajėgos pardavė ją Aliaskos universitetui. Šio iniciatyva ir rengiama atvirų durų diena.

Lankytojai HAARP stotyje laukiami rugpjūčio 27 d., nuo 9:00 iki 15:00 vietos laiku. Atvirų durų dieną bus surengta ne tik ekskursija po stotį, bet ir bus galima apsilankyti mobiliajame planetariume, pamatyti amžino įšalo ekspoziciją, dalyvauti mokslinėse diskusijose ir pokalbiuose, pasimėgauti po atviru dangumi rengiama kepsnių iškyla. Renginys nemokamas ir rekomenduojamas įvairaus amžiaus lankytojams.

Be kita ko, atvirų durų dienos išvakarėse, rugpjūčio 26 d. t.y., šiandien) Vrangelio-Šv. Elijo Nacionalinio parko lankytojų centrinėje auditorijoje 19:00 vietos laiku vyks paskaita "Jonosferos radijomodifikacijos arba kam iš tikrųjų skirta HAARP". Paskaitą skaitys dr. Chrisas Fallenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(4)
(8)

Komentarai ()