Neišvengiamos pasekmės: vaikai po Cezario pjūvio tampa kitokie  (8)

Amerikos mokslininkai nustatė, kad kūdikiai, gimę po Cezario pjūvio, gali susidurti su šios operacijos pasekmėmis net ir po daugelio metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiam tyrimui skirtą straipsnį publikuoja žurnalas JAMA Pediatrics, o santrauką surašė „The Guardian“.

Vaikai, pasaulį išvydę po chirurginės intervencijos į motinos gimdą, vidutiniškai 15 proc. dažniau nei gimę įprastu būdu, kentės nuo nutukimo.

Šias ir kitas neigiamas pasekmes paaiškina taip: Cezario pjūvio metu į motinos ir kūdikio organizmą patenka bakterijų. Bėgant metams, jos pamažu ima keisti augančio organizmo medžiagų apykaitą. Tokiu būdu žmogui sukelia nuolatinį bado pojūtį ir verčia persivalgyti.

Šiame mokslininkų tyrime dalyvavo daugiau nei 22 tūkst vaikų, gimusių iš 15 tūkst. motinų. Ypač akivaizdžios „Cezario pjūvio“ vaikų nutukimo tendencijos, lyginant juos su broliais ir seserimis, gimusiais standartiniu būdu.

Vaikai, gimę po chirurginės intervencijos į motinos gimdą, net 64 proc. dažniau nei jų broliai ir sesės kentėjo dėl nutukimo, nors augo identiškomis sąlygomis.

Mokslininkai pabrėžia, kad Cezario pjūviui ryžtasi pačių įvairiausių socialinių sluoksnių moterys – ir pasiturinčios, ir gyvenančios nepasiturinčiai. Akivaizdu, kad atvejų, kai gimdyvėms atliekamas Cezario pjūvis, daugėja, lyginant su įprasto natūralaus gimdymo atvejais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(26)
(43)
(-17)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: