Rusų mokslininkas taps pirmuoju žmogumi pasaulyje, kuris ant savęs išbandys radikalią organizmo atjauninimo technologiją  (1)

Rusijos mokslų akademijos ląstelės biofizikos instituto mokslininkas Aleksejus Karnauchovas ryžosi tapti pirmuoju pasaulio žmogumi, kuris ant savęs išbandys radikalią organizmo atjauninimo technologiją, praneša Rusijos leidinys „Izvestija“. Kol kas šis metodas buvo sėkmingai išbandytas tik su pelėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Man nebaisu. Tokią galimybę laikau milžiniška sėkme. Donoro amžiaus riba yra 55 metai – tai lemia ir medicininės realijos, ir net teisės normos, tad man ne tiek jau daug laiko ir liko“, – savo apsisprendimą motyvavo biofizikas.

A.Karnauchovui optimizmo įkvėpė jo ir kolegų atlikti eksperimentai su pelėmis. Po procedūros vidutinė pelių gyvenimo trukmė pailgėjo 34 proc.

„Žmogui tai reikštų kokiais 25 metais ilgesnį gyvenimą“, – aiškina mokslininkas. Be to, jis tiki, kad procedūra gali būti netgi veiksmingesnė žmogui negu pelėms, nes jam bus persodinamos jo paties kaulų smegenys, o pelės jas gaudavo iš artimų giminaičių.

„Daugelio mokslininkų nuomonė sutampa su mano – senėjimas vyksta kaupiantis pažeidimams ir klaidoms kiekvienos mūsų organizmo ląstelės DNR. Kažkokio universalaus būdo jas ištaisyti rasti beveik neįmanoma. Todėl mūsų sprendimas – ne taisyti susikaupusias klaidas, o lėtinti jų kaupimosi procesą.

Tam pakanka jaunystėje paimti ir išsaugoti kamieninių ląstelių iš savo organizmo kaulų čiulpų. Bėgant metams organizme kaupiasi klaidos, o užšaldytos ląstelės išsaugo pirminę informaciją, jas persodinus įvyks kitų organų ir audinių atjaunėjimas“, – aiškino mokslininkas „Izvestija“ korespondentui.

Viskas lyg ir gražu, tik tas kamienines ląsteles jau seniai Rusijos mokslininkai ir šarlatanai sodina lyg ūkininkai bulves, tačiau apie stebuklingą senukų virsmą berniukais kol kas girdėti neteko.

O ir „jaunomis“ šio mokslininko kaulų smegenis pavadinti jau būtų sunku. Tačiau mes nežinome visų procedūros smulkmenų, tad prieš kritikuodami gal palaukime eksperimento rezultatų. Juolab kad tikėti sėkme taip norisi…

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(54)
(11)
(43)

Komentarai (1)