Tarsi iš siaubo filmo: statybininkai Pietų Amerikoje susidūrė su gyvate, kuriai pakelti prireikė krano (Video)  ()

Tai, ką neseniai aptiko statybininkai vienoje statybų aikštelėje, primena siaubo trilerį „Anakonda“. Tačiau tai – ne šiurpus filmas, o realybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurinėje Brazilijos dalyje rekonstruodami užtvanką darbininkai rado milžinišką daugiau kaip 10 metrų ilgio gyvatę.

Didžiulė reptilija, kurią statybininkai po sprogimo atrado urve Altamyroje, Paroje, svėrė net 400 kilogramų. Jos milžiniško kūno skersmuo – 1 metras.

Anakonda rasta rekonstruojant Šingu upės hidroelktrinės užtvanką Belo Monte Dam. Tai – ketvirta pagal dydį užtvanka pasaulyje.

Vaizdo įraše matyti, kad gyvatė buvo prirakinta prie krano ir vėliau pakelta į viršų, kad pasimatytų jos geltonas dėmėtas pilvas. Patiems statybininkams pakelti plėšrūną būtų per sunku.

Šis vaizdo įrašas, įkeltas į vaizdo įrašų platformą „YouTube“, sulaukė milžiniško internautų susidomėjimo. Dauguma kritikavo statybininkus, kad šie reptiliją surakino ir veikiausiai nužudė, užuot palikę gyventi savo natūralioje gyvenamojoje aplinkoje. Tiesa, lieka neaišku, ar gyvatė išties žuvo.

Vienas internautas rašė: „Nesu įsitikinęs, kad ji – tikra, bet jeigu taip, gėda žmonėms, kad ją žudė. Galbūt tokio dydžio gyvatė gyveno jau labai ilgai. Negi ji buvo nužudyta vos dėl kelių kadrų? Kokia neteisybė...“

Ilgiausia iki šiol Pasaulio Guinnesso rekordų knygoje registruota gyvatė yra 7,67 metro ilgio. Ši gyvatė, vardu Medusa, gyvena nelaisvėje Kanzaso Sityje, JAV.

Anakonda (lot. Eunectes murinus) – smauglinių (Boidae) šeimos pati sunkiausia pasaulyje gyvatė, galinti sverti iki 250 kg ir daugiau. Ji gyvena upių pakraščiuose, Venesueloje, Kolumbijoje, Brazilijoje, šiaurės Bolivijoje, Peru ir kt. Pietų Amerikos valstybėse. Maistas – vandens paukščiai, smulkūs žvėreliai, kartais vėžliai, jauni kaimanai, kiaulės, šunys, vištos, antys.

Žmones puola retai, kartais tiesiog per klaidą, matydama tik žmogaus dalį arba jei jai atrodo, kad žmogus nori atimti jos grobį. Vietiniai gyventojai anakondų nebijo, medžioja dėl odos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(32)
(9)
(23)

Komentarai ()