Kinijoje gigantiška kalno šlaito nuošliauža palaidojo pramogų parką  ()

Po žeme palaidotą vietą apžiūrėję specialistai priėjo išvadą, kad tai – tiesiog šiurpus gamtos pokštas. Žmogiškasis faktorius šįkart niekuo dėtas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Shandongo pramogų parkas Rizhao (Pietryčių Kinija) didžiulių nuostolių patyrė nė nesulaukus atidarymo – iki jo likus vos keletui dienų, nei iš šio, nei iš to ėmė ir nuslinko šiaurinis parko teritorijoje stūksojusio kalno šlaitas, palaidodamas didžiąją pramogų parko dalį.

Laimė, aukų išvengta, nukentėjusiųjų taip pat nėra, tačiau naujutėlaitis laipiojimo uolomis ir alpinizmo sektorius po šios nelaimės liko palaidotas po žeme. Iš paukščio skrydžio darytose nuotraukose matyti, kokią didelę parko dalį suniokojo žemyn nugarmėję kalno rieduliai.

Po žeme palaidotą vietą apžiūrėję specialistai priėjo išvadą, kad tai – tiesiog šiurpus gamtos pokštas. Žmogiškasis faktorius šįkart niekuo dėtas. Tiesa, vietos valdžios atstovai neatsako į klausimus, kodėl parko infrastruktūriniai objektai buvo įrengti taip arti kalno šlaito – galima sakyti, netgi ant šlaito, – ar buvo atlikti derami tyrimai prieš pradedant projekto statybas. – vietovė prieš įrengiant parką buvo nuodugniai ištyrinėta.

Tiesa, JAV Geofizikų bendrijos geologas Dave'as Petley abejoja, ar šio nuošliaužos reiškinio būta natūraliai gamtinio. Jo manymu, įrengiant parką, aplink buvo atliekami intensyvūs inžineriniai ir statybos darbai – galima sakyti, netgi ant šlaito, kuris ir nuslinko.

10 mln. dolerių kainavęs, dvejus metus statytas parkas turėjo būti atidarytas rugsėjį. Laimė, incidentas įvyko prieš atidarymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(2)
(12)

Komentarai ()