Kaktomuša su stichija: uraganas Matthew visu greičiu skrieja į NASA kosminį centrą Kanaveralo kyšulyje  ()

Jame įrengtą NASA Kenedžio kosminį centrą šturmuos uraganinis 230 km/val. vėjas, peraugęs į 4 kategorijos uraganą. Tai yra galingiausias uraganas Atlanto vandenyne per pastarąjį dešimtmetį. Be to, laukiama potvynio, per kurį vanduo pakils apie 3 metrus. Floridos rytinę pakrantę tūžmingasis Matthew užgrius netrukus, po kelių valandų – naktį vietos laiku (paryčiais Lietuvos laiku).


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-10-06 Kaktomuša su stichija: uraganas Matthew visu greičiu skrieja į NASA kosminį centrą Kanaveralo kyšulyje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1962 m. pastatytas 11 mlrd. dolerių vertės kosminis centras yra atokiau nuo gyvenamųjų Floridos rajonų, tačiau įsikūręs visai prie pat plonytės kranto linijos. Jei uraganas Matthew smogs kosminiam centrui, tai bus galingiausia audra, Kanaveralo kyšulį užklupusį per pastaruosius 50 metų.

NASA kosminio centro darbuotojams reikėtų baimintis ne tik nuožmaus vėjo, bet ir potvynio – prognozuojama, kad vanduo čia gali kilti iki 3 metrų ir daugiau. Daugelis Kanaveralo kyšulio infrastruktūrinių objektų yra maždaug 1,5-3 metrų virš jūros lygio. Nereikėtų pamiršti, kad tiek pakilęs vanduo smarkiai banguos. Taip pat pranešama, kad statinių konstrukcijos geba atlaikyti vėjo gūsius, kurie siekia ne daugiau kaip 210 km/val. Matthew greitis dabar siekia jau 230 km/val.

Kanaveralo kyšulyje audros jau buvo pridariusios žalos, tačiau čia siautusių audrų nė iš tolo negalima lyginti su uragano Matthew galia, jei jis ir toliau slinks numatyta kryptimi. 2004 m. antros kategorijos uraganas Frances praslinko už 160 km į pietus nuo kosminio centro, tačiau jame pridarė bėdų už 100 mln. dolerių.

Uraganas Sandy iš Kanaveralo kyšulio pasiglemžė 30 metrų pločio paplūdimio juostos, nors praslinko už 320 km nuo jo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()