Šimpanzė Š. Korėjos zoologijos per dieną sutraukia po pakelį – o kas belieka? (Video)  (2)

Centriniame Šiaurės Korėjos zoologijos sode Pchenjane dienas leidžianti 19-metė šimpanzė Azalea (nepainioti su Azazelu), kuri sumanumu niekuo nenusileidžia gal net ir pradinukams, panašu, skendi neviltyje. O kaip kitaip paaiškinti faktą, kad per dieną beždžionė sutraukia po pakelį cigarečių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, tai – stereotipinė nuostata. Iš tikrųjų Azalea dūmija todėl, kad kažkoks šmikis pamokė šimpanzę naudotis žiebtuvėliu prisidegant cigaretę pūsti dūmus ir  visą dieną šokti bei vaipytis besižavinčių Š. Korėjos šeimų (nors gal greičiau trečios kartos Vado) akivaizdoje.

The Guardian rašo, kad rūkanti beždžionė – viena didžiausių atrakcijų visame Pchenjane, ką ir kalbėti apie renovuotą ir liepos mėnesį lankytojams vėl duris atvėrusį pagrindinį šalies zoologijos sodą.

Jo darbuotojai dievagojasi, kad Azalea (korėjietiškai jos vardas skamba Dallae) dūmų į plaučius neužtraukia. Kur jau ne... Bet kažkokį paaiškinimą visuomenei juk reikia. Juk žiūri ir vaikai...

Kad ir kaip fotogeniškai Azalea manipuliuotų rūkalais ir dūmais, vis dėlto nepanašu, kad Š. Korėjos zoologijos sodas mėgintų reabilituotis Vakarų akyse po to, kai 2006 m. leidinyje Asia Times pasirodė žinutė apie tai, jog zoologijos sodo globotiniai veikiausiai buvo skolinami serialo Fighting Animals filmavimui – jame nufilmuotos net ir tokių nykstančių rūšių kaip Mandžiūrijos tigras, dvikovos. Pasakojama, kad jame užfiksuota, kaip kaunasi, pvz., laukinė kiaunė su naminiu katinu, rudasis lokys su šernu, taip pat minėtasis tigras, ereliai, žebenkštys, avinai ir kt.
 

Šiaip ar taip, zoologijos sodas atnaujintas. Kaip sakoma, atlikta renovacija. Ir dabar šunų paviljone visokius triukus demonstruoja šarpėjai ir šnauceriai, o kita beždžionė (ne Azalea) demonstruoja krepšinio elementus – pvz., dėjimą iš viršaus (ar tik ne todėl artimu Š. Korėjos Vado bičiuliu tapo skandalingasis Dennisas Rodmanas?)

Žodžiu, visi ploja katučių, šypsosi ir mojuoja. O kas belieka...

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(14)
(-3)

Komentarai (2)