Tokį pamačius gali nejuokais išsigąsti, nors iš tikro - tai visiems puikiai žinomas, tik labai nelaimingas gyvūnas (Foto)  (3)

Beje, ne pirmas toks. Norfolko grafystės (JK) veterinarai glosto ir masažuoja gyvūną, vardu Nelsonas – kad jam pradėtų kaltis... adatėlės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip, tai – ežys be spyglių. Jų gyvūnas neturi, kaip manoma, dėl genetinių priežasčių. Veterinarai tikisi, kad po masažų kurso Nelsonui galbūt ataugs spygliai, tačiau yra pasirengę rūpintis ežiuku net ir tuo atveju, jei jis liks plikas.

Paleisti Nelsono iš veterinarinės klinikos jie negali, nes be spyglių šis jauniklis nesugebės ne tik gintis, bet ir sušals. Įprastai ežio nugarą dengia apie 500 spyglių.

Ežių odą dengia ne tik spygliai, bet ir kailis, kurio plaušeliai – tuščiaviduriai, sklidini oro. Tai puiki šiluminė izoliacija, sauganti gyvūną nuo šalčio.

Į šią veterinarijos kliniką Norfolke ežys be spyglių patenka ne pirmą kartą. 2009 m. čia buvo prižiūrimas ežys, vardu Boldrikas (Baldrick), 2010 m. – ežio patelė Betty, kuri svėrė tik 124 gramus, tačiau dabar puikuojasi beveik kilogramu svorio.

Be abejo, čia globojama kur kas daugiau įvairių rūšių gyvūnų. 2016 m. globotinių skaičius klinikoje, kurią prieš 8 m. įsteigė sutuoktiniai Tonia ir Johnas Garneriai, turėtų viršyti 1000.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(57)
(2)
(55)

Komentarai (3)