Įkvepianti istorija, kaip sumanūs inžinieriai su šeimomis pabėgo iš šurmulingo miesto (Foto)  (10)

Keli inžinieriai iš Teksaso nusprendė pasistatyti sau ir savo šeimoms nedidelę ekologišką gyvenvietę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fredas Zippas ir dar keli jo draugai labai norėjo kada nors pabėgti nuo šurmulingo miesto gyvenimo Ostine, kai vienam iš jų galvoje gimė geniali idėja. Kompanija nusprendė įsikurti užmiestyje ir gyventi kolektyvinį gyvenimą savo pasistatytoje gyvenvietėje.

Įsigiję nedidelį 10 akrų sklypą, jie ėmė kurti tvaraus kaimo viziją ir netrukus kibo į darbus. Jiems pagelbėti atvyko gerai žinomas šiuolaikinių statybų meistras Tedas Flato.

Galiausiai teritorijoje iškilo keturi 350 kvadratinių pėdų namai kuriuose gali gyventi iki 20 žmonių.

Viso komplekso pastatai yra apipavidalinti  pilkos spalvos skardomis su medžio intarpais, kurie suteikia jaukumo jausmą.

Bendruomenė taip pat turi 1500 kvadratinių pėdų bendrą susibūrimų kambarį, kuriame šeimos gali susitikti įvairiausių progų metu.

Norėdama išlaikyti tvarumo idėją, kompanija nusprendė įrengti lietaus surinkimo sistemą, kuri sulaiko iki 100 galonų vandens. Taip jie gali drėkinti aplinkui esančią žemę nenaudojant papildomų vandens resursų.

Šis sumanymas greitai tapo žinomas Llano River projekto vardu. Jį inžinierių kompanija baigė 2011 metais.

Kol kas kompanija į savo kaimelį atvažiuoja tik paviešėti. Ateityje visi šeimų nariai planuoja čia gyventi nuolat ir leisti savo pensijinio amžiaus dienas. Tačiau kol kas šie namai yra nuomojami svečiams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(26)
(13)
(13)

Komentarai (10)