Lietuvoje tai utopija iš fantastikos srities, Kinijoje - kasdienybė: išmaniosios daugiaaukštės parkavimo sistemos (Video)  (6)

Kinijos pietvakariuose esančioje Čongčingo savivaldybėje pastatytas šioje šalyje jau eilinis, apžvalgos ratą primenantis automobilių stovėjimo mechanizmas. Į jį pastatyti automobiliai pakeliami ir atsiduria vienas virš kito, todėl plote, kuriame galėtų įsitekti vos pora transporto priemonių, dabar telpa 6 ar net 12 automobilių - priklauso nuo pačios sistemos galimybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš kelis metus pristatyta daugiaaukščio parkavimo kocepcija šalyje įsitvirtino visu pajėgumu. Tokios konstrukcijos ne tik labai patvarios ir greitai pastatomos. Joms būdingos ir intelektinės sistemos savybės.

Mat šis apžvalgos rato išvaizdos mechanizmas iš pradžių nuskaito automobilį, o tada, atsižvelgdamas į jo dydį, nustato jam tinkamiausią vietą.

Vietą šioje sistemoje galima rezervuoti per mobiliąją programėlę, o už stovėjimą sumokėti automobiliams skirta elektronine kortele.

Transporto priemonės padėtis reguliuojama pasitelkus programuojamą valdymo technologiją. Pasistatyti automobilį tetrunka 90 sekundžių.

Reikia pasakyti, kad jau siūlomi ir alternatyvios sistemos, kurias galima montuoti po žeme, taip pat tokios, kurios būtų tik iki pusės įleistos į žemę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: