Kai norėsis tikrai kažko ekstremalaus, pabandykite ir jūs: balansavimas ant bambuko rąsto (Video)  ()

Kai kas nors pamini ekstremalų sportą, jums mintyse tikrai neiškyla žmogaus, balansuojančio ant bambuko rąsto vandenyje, vaizdas. Tačiau tai – viena iš įdomiausių ir mažiausiai ištyrinėtų Kinijos tradicijų. Vieni balansavimą ant rąstų vandenyje vadina meno rūšimi, kiti – sportu. Bet kuriuo atveju, tai yra gana įspūdingas reginys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų, balansavimas ant bambuko rąstų ne visada buvo pramoga. Guidžou provincijos pietuose prieš keletą amžių žmonės tai laikė transporto priemone. Užsimanęs nukeliauti į kitą gyvenvietę, buvusią kiek toliau žemyn upe, žmogus čia pat vietoje nusikirsdavo rąstą ir stovėdamas ant jo nusiirdavo iki kelionės tikslo. Skamba neįtikėtinai, nes balansuoti ant vieno bambukinio rąsto upės tėkmėje yra labai sunku, tačiau šie rąstai turėjo labai didelį pliusą – atplaukus jie tiesiog būdavo paliekami be baimės, kad kas nors juos pavogs.

Teigiama, kad kai kuriuose mažiau išvystytose Guidžou provincijos gyvenvietėse žmonės vis dar keliauja balansuodami ant bambuko rąstų. Tačiau šiandien tai visų pirma yra meno rūšis ir ekstremali pramoga. Žinoma, galbūt ji nekelia tokių adrenalino bangų kaip pasiskraidymas neįtikėtina „Wingboard“ sparnlente, bet kai kurie žmonės leidžiasi į ilgas keliones rąstais ar išbando savo įgūdžius labai srauniose upėse.

Kiti balansuodami ant rąstų rengia pasirodymus, todėl tai įprastai laikoma meno forma. Atliekami akrobatiniai triukai, gimnastikos pratimai, statomi baleto pasirodymai. Visgi, vis dar egzistuoja ir lenktynės.

Net šis tradicinis užsiėmimas palaipsniui keičiasi. Anksčiau varžybų dalyviai stovėdavo ant tikrų bambuko rąstų ir irkluodavo ilgomis bambukinėmis lazdomis. Dabar rąstą pakeitė stiklo pluošto vamzdis, kuris yra lengvesnis ir plūdresnis. Varžybų dalyviai teigia, kad jų sėkmės paslaptis – geras juosmens raumenų valdymas ir kantrybė.

Taigi, balansavimas ant bambuko rąsto šiandien Kinijoje yra ir transporto priemonė, ir meno rūšis, ir sporto šaka.

Kaip atrodo įspūdingi meniniai pasirodymai ant vandens galite pažiūrėti vaizdo įraše

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()