Darbuotojams Prancūzijoje pagaliau galės pailsėti - įstatymas leis „išsijungti“ (Video)  (0)

Pailsėti po darbo yra labai svarbu. Tai ne tik gerina žmonių sveikatą, bet ir kelia darbingumą. Visgi, tik dabar Prancūzijoje tai tampa įstatymu įtvirtinta teise - darbuotojai pagaliau turės teisę „išsijungti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijoje įsigaliojo įstatymas, pagal kurį kiekviena didesnė kompanija yra įpareigota suderinti su savo darbuotojais taisykles, kada ir kaip galima su jais susisiekti po darbo valandų.  

Šio įstatymo seniai reikalavusios įtakingos prancūzų profsąjungos kontroliuos, kaip bus vykdomas šis „teise išsijungti“ pavadintas įstatymas. 

Tyrimai parodė, kad net ir po darbo daugiau kaip trečdalis prancūzų naudoja telefonus bei elektroninį paštą spręsdami darbinius reikalus. Dabar tai gali būti išvis uždrausta arba smarkiai apribota pagal privalomą susitarimą su darbdaviu. 

Plačiau apie naują įpareigojimą Prancūzijos darbdaviams - video siužete nuo 4:26

Kita vertus nuotolinio darbo privalumai ir galimybės dirbti sau patogiu laiku gali ir pakoreguoti tokius susitarimus. Pavyzdžiui, įsipareigojant netrukdyti, kai reikia pasiimti vaikus ar vakarieniaujant namie, bet leidžiant bendrauti darbo reikalais ryte, jei žmogus daug laiko praleidžia važiuodamas į darbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai (0)