Kada paskutinį kartą keitėte savo šlepetes? Kas kiek laiko reikėtų išmesti pasenusius namų apyvokos reikmenis  ()

Visiems žinoma, kad maisto produktai turi galiojimo laiką. Tačiau kiek žmonių nusimano apie tai, kad įvairūs buityje naudojami objektai taip pat gali pasenti? Pradedant dantų šepetėliu ir baigiant šlepetėmis, žemiau pateikiame namų apyvokos reikmenų sąrašą, aprašytą justhealthylifestyle.com puslapyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Plaušinė ir kempinė

Duše naudojama reto audinio plaušinė gali būti naudojama net 6 mėnesius. Deja, to negalima pasakyti apie kūno šveitimui skirtą kempinę. Jos galiojimo laikas gerokai trumpesnis – vos dvi savaitės.

Taip yra dėl drėgnos vonios kambario aplinkos. Tai tobula terpė veistis pelėsiui bei grybeliui. Nei plaušinės, nei kempinės nepatartina naudoti ilgiau rekomenduojamo laiko, kadangi jose esančios bakterijos gali užkrėsti odą ir sukelti infekciją.

Visgi, jeigu nenorite išmesti iš sintetinio ar natūralaus pluošto pagamintų vonios reikmenų, juos geriausia išvirinti. Tokiu būdu atsikratysite jose užsiveisusių mikroorganizmų.

2. Rankšluosčiai

Taip, nesuklydote, rankšluosčiai taip pat turi galiojimo laiką, trunkantį nuo 1 iki 3 metų. Ilgesniu naudojimusi gali džiaugtis tie, kurie rankšluosčius keičia po kiekvienų maudynių, juos išskalbia ir iš karto išdžiovina, o ne palieka drėgnus kabėti vonios kambaryje. Tokie pakabinti ir šlapi rankšluosčiai yra tinkama terpė veistis bakterijoms. Taip yra ne tik dėl šiltos ir drėgnos aplinkos, bet ir todėl, kad šluostantis ant jų lieka negyvų odos ląstelių, kurios tampa idealiu maistu mikroorganizmams.

3. Dantų šepetėlis

Nors visiems aišku, kad dantų šepetėlį reikia reguliariai keisti nauju, retas kuris tai daro laiku, t. y., po trijų mėnesių. Nereikėtų laukti, kol dantų šepetėlis visiškai nusidėvi. Jį taip pat reikėtų pakeisti pasveikus nuo užkrečiamos ligos, tokios kaip gripas ar angina.

4. Pagalvės

Kadangi pagalvės yra nuolat naudojamos, jos gana greitai susidėvi. Nuolatinis pagalvės purenimas ir minkymas siekiant atsigulti patogiai daiktą nudėvi. Formos netekusi ji gali tapti nuolatinio kaklo ir nugaros skausmo priežastimi, taip pat bėgant laikui didėja rizika, kad pagalvėje įsiveis patalynės erkutės.

5. Šlepetės

Nors šlepetės asocijuojasi su dienos pabaiga, kuomet iš visą dieną dėvėtos avalynės grįžę namo persiauname apavą, šliurės taip pat yra palanki terpė veistis grybeliui. Todėl labai svarbu jas ne tik reguliariai keisti, bet ir dažnai skalbti rankomis arba, jeigu leidžia gamintojas, skalbimo mašinoje.

6. Bėgimo bateliai

Tai turbūt nėra naujiena tiems, kurie domisi sportu, tačiau daugelio žmonių spintose ar batų lentynose vis dar galima rasti senas, nudėvėtas sportinių batelių poras. Taigi, svarbu žinoti, kad po vienerių metų šie batai neturi jokios naudos, priešingai, sava avalyne pasitikėdami žmonės sportuoja kaip įprastai, tačiau dėl sudėvėto pado stipriai kenčia sąnariai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(12)
(16)
(-4)

Komentarai ()