Žvaigždžių karų režisierius statys muziejų kokio pasaulis dar nematė (Video)  ()

„Žvaigždžių karų“ kūrėjas George'as Lucasas statys Los Andžele (JAV) muziejų už 1,41 milijardo eurų. Apie sumanymą statyti muziejų, skirtą daugiausia kino menui, sužinota dar prieš dvejus metus, bet tik dabar ši idėja pradedama įgyvendinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būsimo muziejaus interneto svetainėje „lucasmuseum.org“ teigiama, kad tai pirmasis tokio pobūdžio muziejus, kuriame bus eksponuojama neturinti sau lygios kolekcija: vaizduojamojo meno darbai ir liaudies meno kūriniai nuo iliustracijų iki komiksų. Čia bus galima iš vidaus pažvelgti į kinematografininkų kūrybinį procesą ir beribį skaitmeninių technologijų potencialą.

„Mes esame muziejus, nepanašus į jokį kitą“, teigiama svetainėje. G.Lucaso pasakojamojo meno muziejuje (Lucas Muzeum of Narrative Art) pamatysime ne tik Dartho Vadero kaukę, bet ir eksponatus iš filmų „Ozo šalies burtininkas“ („The Wizard of Oz“) ir „Kasablanka“ („Casablanca“), rašo Marta Piątkowska portale „gazeta.pl“.

Iš pradžių norėta muziejų statyti Čikagoje, kur jis būtų tapęs dar vienu svarbiu šio miesto kultūros židiniu, tačiau dėl teisinių problemų ir vietos bendruomenių pasipriešinimo G.Lucasas ir jo žmona Melody Hobson nusprendė pastatyti jį Los Andžele, teigiama sraipsnyje.  

Muziejus, į kurį investuojami didžiuliai pinigai, užims beveik 300 tūkstančių kvadratinių metrų. Greičiausiai jis iškils prie Pietų Kalifornijos universiteto. Pasirinkta vieta susijusi su tam tikrais sentimentais – būtent čia studijų metu G.Lucasas susipažino su Stevenu Spielbergu.

Statybos kaina siekia 1,41 mlrd. eurų, o skelbiamas objekto atidarymo laikas beveik nerealus. G.Lucasas nori, kad jau 2018 metais čia pasirodytų pirmieji lankytojai. Ne tik „Žvaigždžių karai“ „Lucas Muzeum of Narrative Art“ supažindins su vizualiųjų menų istorija ir jų raida. Jame bus eksponuojami tokių menininkų darbai, kaip Normanas Rockwella, Maksvelo Parrishas, Edgaras Degas, Winslowas Homeras ir Auguste Renoiras.

Dauguma eksponatų bus iš privačios G.Lucaso kolekcijos. Kaip skelbia BBC, jis į muziejų atiduos net 40 tūkst. daiktų. Režisierius filantropas „Žvaigždžių karų“ režisieriaus turtas vertinamas daugiau kaip 4 mlrd. dolerių. Šį turtą režisierius iš esmės susikrovė, pardavęs už beveik 4 mlrd. siekiančią sumą kino studiją „LucasFilm“, kurią nupirko koncernas „The Walt Disney Company“.

2012 metais G.Lucasas buvo 10 vietoje turtingiausių žvaigždžių sąraše pagal žurnalo „Forbes“ versiją. Prieš dvejus metus jis pažadėjo, kad mažiausiai pusę savo pinigų skirs labdarai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()