Milžiniška „šaškių lenta“ Žemės paviršiuje: ar numanote ką slepia šis TKS astronautų užfiksuotas vaizdas?  (4)

Tarptautinėje kosminėje stotyje dirbantiems astronautams kiekvienas žvilgsnis pro „langą“ (tiksliau, liuką) gali įkvėpti ir sužavėti. O kartais ir nustebinti. Pavyzdžiui, ką pagalvotumėte pamatę šią milžinišką „šaškių lentą“ planetos paviršiuje?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepulkite į paniką: milžinai Žemėje negyvena ir tikrai šaškėmis (ar šachmatais) nežaidžia. O ši struktūra, esanti Aidaho valstijoje (JAV), turi kur kas paprastesnį paaiškinimą. Kaip paaiškino NASA, nuotraukoje matomas prakirstas miškas.

Balti „langeliai“ – iškirsti plotai, kuriuose žemę užklojo iškritęs sniegas, o tamsiuose veši medžiai. Žemės plotai taip dalinti pradėti dar XIX amžiuje. „Šie sklypai buvo parduoti ir, daugeliu atvejų, iškirsti dėl medienos.

„Šaškių lenta“, kurios „langeliai“ laikui bėgant sumažėjo iki 0,4 kvadratinio kilometro, kokius matome ir šioje nuotraukoje, dabar yra taikoma kaip metodas išlaikyti tvarius miškų plotus, paliekant galimybę medienos kompanijoms kirsti medžius“, – nurodo NASA. Nuotraukos kairėje matyti pro Selkirko kalnus tekanti Pristo upė, anksčiau ja buvo gabenama mediena.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(31)
(2)
(29)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: