Motyvuojanti istorija, kodėl neverta kreipti dėmesio į pesimizmą: kai mokslininkai kapituliavo, visus reikalus sutvarkė studentai  (3)

Ilgą laiką pardavėjai nerado išeities, kaip vesti tikslią ir patogią prekių apskaitą ir užtikrinti, kad nesąžiningi pirkėjai neapkeistų vietomis etikečių su prekių kainomis. Prekybininkams kreipusis į Filadelfijos technologijos instituto dekaną, šis pasakė, kad tokių problemų išspręsti neįmanoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laimei, pokalbį nugirdęs paskutinio kurso studentas Bernardas Silveris kartu su bičiuliu Normanu Woodlandu ėmėsi veiksmų. Studentai nusprendė pasinaudoti Morzės abėcėlės idėja, kai informacija perduodama brūkšniais ir taškais.

N. Woodlandas ir B. Silveris užrašė prekių informaciją kodais, sudarytais iš nevienodo storio vertikalių brūkšnių ir tarpų.

Taip buvo išrastas brūkšninis kodas, visam laikui išsprendęs pardavėjų problemas. Netrukus jie galėjo tiksliai stebėti, kiek ir kokių prekių parduodama daugiausia, o į prekės kodą įrašyta kaina užkirto kelią sukčiams, norintiems mokėti mažiau.

Netrukus buvo pristatytas ir lazerinis prekių brūkšninių kodų skaitytuvas. Pirmoji juo nuskenuota prekė buvo kramtomoji guma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(21)
(4)
(17)

Komentarai (3)