Kaip mėgstamiausias Pablo Escobaro smogikas nužudė 3500 žmonių, tačiau dabar vaikšto laisvas ir tapo „Youtube“ žvaigžde?  (1)

Tik pačios didžiausios ir žiauriausios nusikalstamos grupuotės tampa žinomos visame pasaulyje. Dažnai jos yra apipinamos legendomis ar net šlovinamos nusikalstamo pasaulio istorijos gerbėjų. Pablo Escobaras ir jo turtai vis dar plačiai aptarinėjami net praėjus 24 metams po jo mirties. Jį, kaip ir jo gaują, pribaigė teisėsauga, bet ar žinojote, kad vienas iš artimiausių jo smogikų yra ne tik gyvas ir vaikšto laisvėje, bet ir tapo „Youtube“ žvaigžde.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Johnas Jairo Velásquezas, žinomas Popajaus pravarde, yra gerai žinomas dėl savo kriminalinės praieities. Jis buvo vienas iš artimiausių Pablo Escobaro bendražygių ir mėgavosi geru gyenimu gaujos prieglobstyje. Žinoma, ne už dyką - jis dirbo smogiku.

Escobaro gaujoje jis turėjo leitenanto laipsnį ir buvo atsakingas už nusikalstamos grupuotės priešų pašalinimą ir įbauginimą. Jam teko ne tik įsakinėti kitiems smogikams ir pagrobėjams, bet ir pačiam susitepti rankas krauju. Viena iš jo aukų buvo jo paties mergina, kai iškilo įtarimų, kad ji gali teikti informaciją teisėsaugai. Velásquezas tuomet viską padarė taip, kaip įsakė pats Escobaras - nė akimirkos nesudvejojęs ir neišklausęs merginos pasiteisinimų ją nušovė. Escobaras nesukėlė abejonių, kad jei Velásquezas to nepadarys, jo paties laukia galas.

Stebitės, kad šis žmogus yra laisvėje? Nustebsite dar labiau, kai sužinosite, koks ilgas yra jo nusikaltimų sąrašas. Kai gaujai atėjo neišvengiamas galas, Velásquezas buvo suimtas ir teisiamas. Pareikštuose kaltinimuose buvo ne tik žmogžudystės, bet ir pagrobimai, narkotikų prekyba ir teroristinių aktų organizavimas. Velásquezas bendradarbiavo su teisėsauga ir nusikaltimus pripažino.

Velásquezas prisipažino nužudęs net 3500 žmonių, pagrobęs tuometinį kandidatą į Bogotos merus Andresą Pastrana Arango, dar keletą politikų ir pareigūnų. Jis detaliai papasakojo, kokiose operacijose dalyvavo, kokioms vadovavo ir pateikė tokių duomenų, kurių policija tuo metu net neturėjo. Tiesa, toks didžiulis nužudytų žmonių skaičius ir kelios sunkinančios aplinkybės nulėmė, kad Johnas Jairo Velásquezas susilaukė griežčiausios Kolumbijoje skiriamos bausmės - 30 metų kalėjimo.

Taigi, kaip tokiems ilgiems kalėjimo metams 1992 metais nuteistas žmogus dabar gali būti laisvėje? Manote, kad jis buvo paleistas anksčiau laiko už gerą elgesį? 2000-2001 metais jis aktyviai dalyvavo kalėjime keldamas riaušes, o 2008 metais vėl buvo nuteistas, kai išaiškėjo dar keletas nusikaltimų, kuriuose jis dalyvavo. 2014 metų rugpjūtį jam buvo leista prašyti leidimo išeiti į laisvę lygtinai. Nors vilties buvo mažai ir niekas neabejojo, kad Velásquezui kalėjime dar teks pasėdėti ne vienerius metus, jis išėjo į laisvę. Ir nuo to laiko vaikšto laisvas.

Johnas Jairo Velásquezas, žinoma, jau nebėra tas nuožmus smogikas, koks buvo Pablo Escobaro gyvavimo laikais. Jis turi laikytis įstatymų, kad nebepakliūtų atgal į kalėjimą. Tačiau štai 2016 metais jis buvo užfiksuotas šaudantis Medeljino gatvėse. Jis nesislėpdamas kreipėsi į jį filmuojančią kamerą „sveiki, kariai“. Savo ginklais jis didžiuojasi, nors ne visi jie yra legalūs. Tačiau teisėsaugos dėmesio nesulaukia. Jį ne kartą apiplėšė gatvės banditėliai, tačiau nemanoma, kad šie įvykiai yra kaip nors susiję su jo praeitimi.

Dabar Velásquezas stengiasi kurti kitokią dabartį. Jis turi gana populiarų „Youtube“ kanalą „POPEYE_Arrepentido“, kuris turi daugiau nei 250 tūkst. prenumeratorių. Vaizdo įrašais jis kritikuoja Kolumbijos politikus, kartais aplanko žymesnius nusikaltėlių kapus, dalijasi prisiminimais.

Daugybė žmonių tapo Popajaus fanai, garbindami jo stiprybę ir autoritetą. Teigiama, kad jis gyvas būtent dėl to, kad jo bijoma labiau nei paties Escobaro. Visi šie šio žmogaus gerbėjai turėtų nepamiršti, kad jo rankos yra suteptos ne vieno tūkstančio aukų krauju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(36)
(-21)

Komentarai (1)