Ar žinote, kas šis mikroskopu nufotografuotas daiktas? Paprastas USB mikroskopas yra ne tik žaislas, bet ir naudingas įrankis (Video)  (7)

Šiais laikais internetu galima įsigyti įvairių pigų prietaisų. Kai kurie iš jų iš pirmo žvilgsnio atrodo tarsi vaikams skirti žaislai, tačiau jie gali nesunkiai sudominti ir suaugusiuosius. Ar žinote, kas užfiksuota šioje nuotraukoje? Panašių atradimų nesunkiai galite savo namuose padaryti ir jūs. Tam tereikia nebrangaus USB mikroskopo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mikroskopai yra moksliniai aparatai, skirti iš arti apžiūrėti įvairias medžiagas, audinių pavyzdžius, ląsteles ar net atomus. Geri moksliniai mikroskopai kainuoja tūkstančius, reikia laiko, kol jais išmokstama naudotis, o mokslo mėgėjui jie paprasčiausiai nereikalingi. Jiems dažnai pakankam USB mikroskopo.

USB mikroskopas iš tikrųjų yra gana paprastas prietaisas. Specialistai teigia, kad tai tik paprasta kamera su keliais specialiais lęšiais - prietaisas nedaug sudėtingesnis už jūsų naudojamą internetinę kamerą. Tai tarsi steroidais pamaitintas stiprus didinamasis stiklas. Visgi, paprastas dizainas ir konstrukcija USB mikroskopus leidžia pagaminti gana pigiai, todėl su jais pažaisti gali kiekvienas.

Greitai pradėsite tyrinėti įvairius aplink jus esančius daiktus. Kaip iš arti atrodo degtuko galvutė? O popieriaus lapas? Kokias spalvas galima išvysti ant drugelio sparno? Visgi, USB mikroskopas nėra tik žaislas – kai kuriems žmonėms tai ir naudingas įrankis.

USB mikroskopai dažnai naudojami elektronikos mėgėjų projektuose.  Plika akimi įžiūrėti kai kuriuos komponentus yra labai sunku, todėl toks mikroskopas tikrai praverčia. Patyrinėjus mikroschemą nesunku surasti, kuris komponentas perdegė ar atsipalaidavo. USB mikroskopą naudoja ir geriausias elektrinių įrankių apžvalgas kuriantis „Youtube“ kanalas „AvE“. Video apžvalgose USB mikroskopas padeda specialistui apžiūrėti krumpliaračių paviršių, metalo daleles tepaluose ir pan.

Kaip tai vyksta galite pamatyti vaizdo įraše nuo 12:15

USB mikroskopai entuziastus žavi savo universalumu ir žema kaina. Pavyzdžiui, šis nuotraukoje matomas S10 elektroninis mikroskopas kainuoja mažiau nei 30 eurų, tačiau vaizdą gali didinti iki tūkstančio kartų. Aplink optinį jutiklį šis įrenginys turi aštuonis šviesos diodus, kurie ryškiai apšvies po mikroskopu padėtus objektus.

Tokiu mikroskopu galėsite daryti įdomias nuotraukas ir vaizdo įrašus. Jo valdymas labai paprastas, jam nereikia jokių papildomų energijos šaltinių. Pakuotėje yra ir patogus stovas, nors mikroskopą galima laikyti ir rankoje.

Šis USB mikroskopas kainuoja kiek daugiau nei 23 eurus. Tai - puiki dovana pasaulį tyrinėjančiam vaikui ir elektronikos mėgėjui.

Dar vienas „AvE“ vaizdo įrašas, kuriame panaudotas USB mikroskopas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(39)
(23)
(16)

Komentarai (7)