Miestas vietoj plynos žemės - Kinija statys dar vieną megapolį Pekino pašonėje: numatytas žaliavų poreikis atima žadą  ()

Naujasis Kinijos projektas pastatyti dar vieną megapolį Pekino pašonėje veiksmingai padidins plieno paklausą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeigu ambicingą planą pavyks įgyvendinti per 10 metų, kiekvienais metais papildomai prireiks nuo 12 iki 14 mln. tonų plieno, skelbia CNBC.

Nors šis skaičius tik lašas 1,63 mlrd. tonų sudarančios pasaulinės plieno rinkos jūroje, jis neabejotinai „prisidės prie stabilesnės Kinijos plieno paklausos“.

Pasaulinė plieno pramonė pastaraisiais metais išgyvena ne pačius geriausius laikus. Didžiausias perdirbėjas ir vartotojas – Kinija – kaltinama dėl perteklinio vietos rinkos gamybos pajėgumo plieno perteklių permetusi tarptautinėms rinkoms.

Apie naujausią specialiąją ekonomikos zoną Siongane Hebėjaus provincijoje oficialiai pranešta šeštadienį. Tai bandymas paskatinti ekonomikos augimą provincijoje, kur dėl spartaus ūkio perorientavimo iš gamybos į paslaugų sektorių klesti nedarbas.

Į pietus nuo Pekino esantis Sionganas iš pradžių užims 100 kvadratinių kilometrų, o ateityje bus išplėstas iki 2 tūkst. kvadratinių kilometrų.

„Turint omenyje, kad valdžia norėtų per dešimt metų pakartoti Šenženo sėkmę (dvigubai greičiau, nei buvo pastatytas šis miestas), bent jau kalbant apie fizinę infrastruktūrą, kuriai per metus prireiktų papildomai 12-14 mln. tonų plieno, kai šiuo metu vidaus plieno paklausia siekia apie 700 mln. tonų, arba 2 proc. dabartinio kiekio“, – teigia analitikai.

Remiantis specialistų skaičiavimais, norint pastatyti dar vieną Šenženą, reikia nuo 120 iki 140 mln. tonų.

Skaičiavimai paremti Šenženo ekonominės zonos sėkmės istorija, prasidėjusia 1979 metais.

Veiksminga infrastruktūra ir pakankamai dideliu gyventojų tankiu išsiskiriančiam Sionganui prireiks 25-30 mln. tonų plieno gyvenamųjų namų statyboms, dar 35-45 mln. tonų plieno kitos paskirtis statiniams, 35-40 mln. tonų transporto ir logistikos infrastruktūrai ir galiausiai 25-30 tonų plieno kitiems poreikiams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()