Ledlaužiai - jau praeitis: Rusija Arkties ledus traiškys su lazeriu ir tikina, kad pasaulyje taip dar niekas nemoka  (5)

Rusijos valstybės korporacijos „Rostech“ įmonė „Švabe“ šiemet šiaurinio Archangelsko uostamiesčio apylinkėse išbandys lazerinę įrangą laivams, kuria galėtų prasiskinti kelią per Arkties ledynus, pranešė agentūra „Interfax“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Naujoji, analogų pasaulyje neturinti lazerinė įranga lengvai perpjauna ir suskaldo daugiau kaip metro storio ledą. Ji atvertų kelią per ledynus bet kokiems laivams, nepriklausomai nuo jų galios“, – „Švabe“ pranešime spaudai cituojamas jos vadovas Aleksejus Parikejevas.

Jo žodžiais tariant, ši lazerinė įranga padėtų sukurti ištisus metus veikiančią visavertę transporto infrastruktūrą Arkties vandenyne, sumažinti dabar naudojamų atominių bei kitokių ledlaužių ir atitinkamos infrastruktūros poreikį.

„Jau balandžio mėnesį bus parinktos ledynų teritorijos Arktyje ir atrinkti laivai eksperimentui. Bandymus numatyta atlikti iki 2017 metų pabaigos“, – teigiama „Švabe“ pranešime.

Projektą „Švabe“ įgyvendina drauge su Nacionaliniu civilinės gynybos bei ypatingųjų situacijų tyrimų institutu prie Ypatingųjų situacijų ministerijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(10)
(21)
(-11)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: