Jei norite išsimiegoti ramiai - 7 būdai, padedantys atsikratyti knarkimo  ()

Šalimais knarkiantį miegalių vieni tildo teniso kamuoliukais, kiti – elektros šoku. Būdų, kaip gerai išsimiegoti, šie žmonės randa daug.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei knarkimas vargina jus ir neleidžia išsimiegoti jūsų antrajai pusei, jūs tikri ne vieni. Longitudinio tyrimo duomenys, publikuoti 1993 metais, rodo, kad nuolat knarkia 44 proc. vyrų ir 28 proc. moterų.

Taigi, galima tik įsivaizduoti, kiek žmonių kasnakt prastai išsimiega arba ilgai neužmiega, kai šalia kažkas nepaliaujamai knarkia.

Jei su šia problema susiduriate ir jūs, o visi tradiciniai būdai jau išmėginti, Huffingtonpost.com siūlo susipažinti su neįprastais, o kartais ir keistais būdais, kurie padės išvengti knarkimo ir leis puikiai išsimiegoti.

1. Teniso kamuoliukas, prisiūtas prie naktinių marškinių nugaros.

Medikai sako, kad tai tikrai veikia. Dauguma tyrimų rodo, kad miegojimas ant nugaros padidina knarkimo tikimybę, tad prisiuvus teniso kamuoliuką ant marškinėlių nugaros, miegoti šia poza bus tiesiog neįmanoma. Dr. Robertas Oexmanas rekomenduoja taip miegoti bent dvi savaites – tiek laiko turėtų pakakti, kad susiformuotų įprotis miegoti ant šono.

2. Ujjayi kvėpavimas.

Šis jogos kvėpavimas skatina lėtai įkvėpti, suspausti gerklės raumenis ir tuomet iškvėpti per nosį, išleidžiant šnypščiantį garsą.

Tai stiprina gerklės raumenis, tad oras nakties metu vaikšto laisviau, dėl ko mažėja ir knarkimo tikimybė. Tai tikrai jums nepakenks, tad pabandyti verta, nes, be minėto poveikio, šis kvėpavimas padeda ir atsipalaiduoti.

3. Kompresinės kojinės.

Toronto universiteto mokslininkai 2015 m. atliko tyrimą, kuris parodė, kad miego apnėja sergantys pacientai, dėvėdami kompresines kojines, nakties metu patiria 27 proc. mažiau kvėpavimo sutrikdymų. Vis tik, ekspertai pataria šį metodą taikyti atsargiai.

4. Liežuvio siurbtukas.

Jis pritvirtinamas prie liežuvio ir neleidžia jam atsipalaiduoti, laikant jį arčiau burnos priekio. Ekspertai teigia, jog daliai žmonių jis iš tiesų gali padėti, nors tai tikrai nėra pats patogiausias dalykas, kurį norėtųsi naudoti poilsio metu.

5. Neti puodas.

Arbatinuką primenantis prietaisas, kuriuo į nosį pilamas druskos tirpalas, anot ekspertų, taip pat gali padėti įveikti knarkimą. Gana efektyvus ir paprastas naudoti, tačiau jį būtina kruopščiai valyti, naudojant sterilų, distiliuotą ar virintą vandenį po kiekvieno naudojimo.

Priešingu atveju jame gali imti kautpis bakterijos, kurios gali sukelti sveikatai ar net gyvybei pavojingas infekcijas.

6. Elektros šokas.

Neišsigąskite, tai ne elektros šoko terapija. Dabar yra modernių prietaisų, kurie siunčia švelnų elektros šoką, vos tik užfiksuojamas knarkimas, tačiau dr. Alvarezas pataria pataupyti savo pinigus ir verčiau rinktis kitus būdus.

7. Pučiamasis instrumentas.

Mokymasis groti pučiamuoju instrumentu taip pat gali padėti įveikti knarkimą bei sumažinti riziką susirgti miego apnėją. Taip stiprinami gerklės raumenys, kurie ir sumažin knarkimo tikimybę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(7)
(11)
(-4)

Komentarai ()