Jei skundžiatės vienu iš šių 3 negalavimų, turite valgyti daugiau angliavandenių  (2)

Taip, gerai supratote – daugiau. Kūno rengybos profesionalai jau seniai kėlė prielaidą, kad jėgos treniruotės ir mažai angliavandenių turinti dieta yra tiesus kelias liekno kūno link. Tačiau kartais angliavandenių vengimas gali turėti neigiamų pasekmių, rašo womenshealthmag.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jeigu valgote daug riebalų turintį maistą ir suvartojate ne daugiau kaip 50 gramų angliavandenių per dieną, be to, saikingai vartojate baltymus – tai yra ketogeninė mityba – tai gali padidinti jūsų organizmo priklausomybę nuo riebalų energijai gauti, todėl galite daugiau jų sudeginti“, – aiškina vyriausias mokslo darbuotojas Carwynas Sharpas iš Nacionalinės stiprumo ir užsigrūdinimo asociacijos.

Vis dėlto, pernelyg mažas angliavandenių kiekis gali duoti priešingą rezultatą. Jeigu vienas iš šių trijų požymių jus kankina ilgiau nei dvi savaites, kad pasiektumėte aukso vidurį, pamažu įtraukite į savo mitybą krakmolingo maisto (iki 150 gramų per dieną).

Nuovargis

Jeigu išeidami iš sporto salės jaučiatės tarsi sumušti – net jeigu lengvai sportavote – gali būti, kad jums reikia daugiau degalų. Todėl likus maždaug valandai iki treniruotės suvalgykite obuolį ar bananą (abu jie turi maždaug po 25 gramus angliavandenių).

Galvos skausmai

Kai jūsų organizmas energiją gauna degindamas riebalus, jis gamina ketonais vadinamas molekules. Jūs jas pašalinate su šlapimu, kartu su natriu, kas gali sukelti dehidrataciją ir galvos skausmus. Todėl dienos metu išgerkite kiek daugiau vandens arba prieš treniruotę išgerkite natriu praturtintus papildus.

Peršalimai

Angliavandeniai padeda gaminti antikūnius, kurie kovoja su ligomis. Tad jeigu gaunate per mažai angliavandenių – daugeliui tai yra mažiau nei 100 gramų per dieną – galite dažniau sirgti. Nerafinuoti angliavandeniai, tokie kaip batatai, gali padėti išsaugoti sveikatą ir energiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(9)
(6)
(3)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: