Jau XXI amžius, bet vis dar tikima nepagrįstais teiginiais: didžiausi mitai apie prezervatyvus  ()

Prisiminkite, kiek gandų girdėjote paauglystėje apie apsaugos priemones. Apie tai, kad prezervatyvai plyšta, kad vaikinai su jais nieko nejaučia. Kai kurie mitai iki šiol tebėra gajūs, nors laikai keičiasi ir prezervatyvai kasmet tobulėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezervatyvai mažina malonumą

Apskritai tai jie gali sustiprinti malonumą. „Prezervatyvus naudojantys žmonės vertina savo seksualinę patirtį lygiai taip pat kaip tie, kurie stengiasi be jų apsieiti“, – tikina JAV gydymo centro „Planned Parenthood“ vyriausiasis gydytojas Raeganas McDonald-Routhley.

Ar žinote, kas gali suteikti iš tikrųjų neabejotiną pasitenkinimą? Baimės dėl neplanuoto nėštumo ir lytinių keliu plintančių ligų nebuvimas! Tik tada, kai nelieka nerimo, galima visiškai atsipalaiduoti ir mėgautis seksu. Šiais laikais jau yra milžiniškas prezervatyvų pasirinkimas: nuo itin plonų, aromatizuotų, slidžių iki ruplėtų ir papildomai dirginančių. Kiekvienas gali išsirinkti produktą pagal savo skonį ir poreikius.

Du prezervatyvai iš karto, kad būtų saugiau

O gal dešimt?! Iš tikrųjų toks patarimas yra netinkamas. Šiuo atveju negalioja principas „kuo daugiau, tuo geriau“. Užtenka vieno prezervatyvo. Du gali padidinti plyšimų riziką, trindamiesi vienas į kitą. Geriau du prezervatyvus panaudoti vieną po kito.

Jo penis – per didelis prezervatyvui

Ar nematėte vaizdajuostės, kurioje vaikinai užsimauna prezervatyvus sau ant galvų? Taip tikrinamas jų tamprumas ir tvirtumas. Net pati mažiausia galva bus didesnė už patį didžiausią penį. „National Health Services“ spaudos atstovai tikina, kad prezervatyvai gali išsitempti iki 46 centimetrų ilgio. Pasakykite apie tai vyrui, kuris tokiu būdu atsikalbinėja nuo apsaugos.

Prezervatyvo dydis neturi reikšmės

Tas faktas, kad prezervatyvas negali būti per mažas jo peniui, dar nereiškia, kad neverta atkreipti dėmesio į apsaugos priemonių dydžius.

Beje, dydis priklauso ne nuo penio ilgio, o nuo jo skersmens.

Štai ką reiškia jų dydžiai:

S bazinis: 3–4 cm plotis,

M – vidutinis: 5 cm plotis,

L – didelis: didesnis nei 5 cm plotis,

XXXL – itin ilgas: daugiau kaip 6,2 cm penio galvutės srityje ir daugiau kaip 5 cm pagrindo srityje.

Prezervatyvai nelabai patikimai apsaugo nuo nėštumo

Jeigu jie neapsaugotų nuo nėštumo, niekas jų nenaudotų! Iš tikrųjų prezervatyvų nepatikimumas sudaro tik 2 proc., todėl jie iki šiol laikomi viena patikimiausių kontracepcijos priemonių. Jeigu dar netikite ir baiminatės, galite ištepti juos spermicidiniu tepalu.

Prezervatyvai nereikalingi užsiimant oraliniu seksu

Herpes, žmogaus papilomos virusai ir kitų grėsmingų lytiniu keliu plintančių ligų sukėlėjai nepramuša prezervatyvo apsaugos. Dauguma venerologų rekomenduoja naudoti prezervatyvus net oraliniam seksui.

Prezervatyvai efektyvūs 100 procentų

Atleiskite, bet jokia priemonė negali užtikrinti 100 procentų apsaugos garantijos. Tokios priemonės paprasčiausiai neegzistuoja. Oficialiai patvirtinta, kad prezervatyvų apsaugos efektyvumas siekia 98 procentus. Sutikite, kad tai yra labai daug!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(24)
(11)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: