Fererų salose vėl vyksta masinės žudynės - kas vienam yra tradicija, kitam - žiauri kraujo fiesta (N-18 Video)  (99)

Internete kaip ir kasmet vėl pasirodė nuotraukų iš itin keisto ir žiauraus banginių medžioklės festivalio Farerų salose. Kasmetis banginių žudymo festivalis jau ilgą laiką sulaukia daugybės prieštaringų nuomonių, tačiau jis vis dar vyksta iki šiol.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aktyvistai intensyviai bando masinėms banginių žudynėms užkirsti kelią, tačiau pastangos kol kas nueina veltui. Skaičiuojama, kad kiekvienais metais per tris vasaros mėnesius iš viso sumedžiojama apie tūkstantį banginių Farerų salų regione.

Įprastai vasarą banginių pulkai migruoja netoli Farerų salų pakrančių. Tuomet tai tampa signalu medžiotojams, kurie su laivų pagalba suvaro banginius į paplūdimius ir žeberklais juos pribaigia. Kol krauju nusidažęs jūros vanduo skalauja krantą, vietos gyventojai švenčia.

Jau tradicija tapęs festivalis čia vietinių vadinamas „Grindatrap“. Patys gyventojai teisinasi, kad tai yra gili tradicija, suvienijanti tautą ir leidžianti žmonėms apsirūpinti maistu bei kitomis medžiagomis, naudojamomis buityje.

Nors Farerų salos ir priklauso Danijai, tačiau tai yra savo atskirą valdžią bei įstatymus turinti teritorija, kurioje banginių medžioklė nėra draudžiama.

Video reportažas apie banginių skerdynes Fererų salose

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(10)
(4)
(6)

Komentarai (99)