Naujas rekordas? Kinijos bendrovės statytas tiltas sugriuvo per dvi savaites nuo atidarymo (Video)  (3)

Praėjus vos dviem savaitėms po Kenijos prezidento Uhuru Kenyattos apžiūros sugriuvo 12 mln. vertės Kinijos kompanijos statomas „Sigiri“ tiltas Vakarų Kenijoje, informuoja CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos statybų kompanijos „China Overseas Engineering Group Co.“ statė tiltą regione, kuriame istoriškai trūko investicijų ir plėtros.

2014 m. valtimi per upę kėlėsi apie dešimt žmonių. Valčiai apvirtus visi žuvo. Ir tai tik viena iš daugelio istorijų šiame regione, bandant įveikti neramią upę. Naujasis tiltas buvo itin laukiamas ir turėjo išspręsti daugybę judėjimo problemų. 

Birželio 14 d. Kenijos prezidentas U. Kenyatta apsilankė „Sigiri“ tilto statybų vietoje ir bendravo su atėjusiais žmonėmis. Jis pažadėjo, kad naujas tiltas paskatins regione plėtrą, kurios stigo kelis dešimtmečius.

Panašu, kad laukto proveržio dar reikės palaukti. Ar dėl to kalti patys kinai irgi neaišku - dėl tilto griuvimo kai kas kaltina pačią vyriausybę,  kad ši dėl politinių tikslų skubino statybos darbus. Tame yra logikos, mat po mėnesio Kenijoje vyks prezidento rinkimai.

Kenijos vyriausybė vykdo ne vieną kinų statomą ar finansuojamą projektą, kad įgyvendintų prezidento rinkimų pažadus, susijusius su infrastruktūra.

Birželį prezidentas pradėjo didžiausią investiciją nuo nepriklausomybės paskelbimo laikų – „Madaraka Express“. Šis Kinijos „Eximbank“ finansuojamas 3,8 mlrd. dolerių vertės geležinkelis jungia uostą Mombasą ir Nairobį.

Planuojama, kad jis eis per Keniją ir sujungs dar kelis Rytų Afrikos miestus.

Visus stebina geležinkelio brangumas – kilometras kainuoja dvigubai daugiau nei kinų statytas geležinkelis, jungiantis Adis Abebą ir Džibutį.

Kompanija „Kenijos geležinkeliai“ teigia, kad išlaidos didesnės dėl sudėtingų geografinių sąlygų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(17)
(4)
(13)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: