Čia tai bent prognozė: šiuolaikinis jaunimas gali nepragyventi savo tėvų  (3)

Vaikams kasdien reikia bent 60 minučių trukmės fizinio aktyvumo. Būtent aktyvumo stoka lemia vaikų nutukimą. Daug dėmesio skiriama nutukimo epidemijai Amerikoje. Statistiškai, du trečdaliai suaugusių amerikiečių turi viršsvorio ar yra nutukę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulyje šiuo metu yra apie 22 milijonai jaunesnių nei 5 metų amžiaus vaikų, turinčių antsvorio. Per paskutinius 30 metų antsvorio turinčių vaikų skaičius JAV padvigubėjo. 

Keli neseniai atlikti tyrimai rodo, kad mūsų vaikai dėl antsvorio ateityje gali turėti rimtų sveikatos problemų. Tyrimai patvirtina, kad nutukimas padidina riziką susirgti vėžiu, širdies, inkstų bei plaučių ligomis. Be to, dėl nutukimo ženkliai išaugo antro diabeto tipo susirgimo atvejų. 

Visa tai reiškia, kad mūsų vaikų gyvenimo trukmė gali būti trumpesnė nei mūsų. 

2005 metais paskelbtas tyrimas nurodo, kad jeigu tendencijos nepasikeis, trečdalis vaikų ateityje susirgs antrojo tipo diabetu, o jų gyvenimo trukmė bus trumpesnė. Kitas 2005 metais atliktas tyrimas taip pat rodo, kad Amerikoje šiuolaikiniai vaikai gyvens trumpiau negu mes ar mūsų tėvai. 

Tačiau baisiausia tai, kad nutukimo sukeliamos pasekmės labiausiai bus jaučiamos ateityje. Jeigu vaikai ims sirgti rimtomis ligomis sulaukę 12–14 metų, ateityje gali tapti įprasti infarktai bei inkstų ligos jauname amžiuje. 

Jeigu nieko nedarysime dabar, ateityje ne tik mokėsime daugiau už mūsų sveikatos priežiūrą, bet ir turėsime žmonių, sergančių nepagydomomis sunkiomis ligomis, o tokią tendenciją pakeisti bus nepaprastai sunku. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(3)
(8)

Komentarai (3)