5 klausimai į kuriuos mokslas neturi atsakymo ir vargu ar greitai turės  (9)

Nors pasaulyje yra milijonai mokslininkų, besigilinančių į skirtingas sritis, vis dar egzistuoja nemažai neištirtų sferų. Ir nors jau yra nemažai atsakymų, kuriais galima pasitikėti 100 procentų, mokslas vis dar tikrai neturi visų visų atsakymų į kylančius klausimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai viename populiariausių pasaulio tinklapių „Reddit“ internautai išskyrė 5 klausimus, į kuriuos nėra žinoma vieno teisingo atsakymo.

Ar mes vieni Visatoje?

Visatoje egzistuoja milijardai galaktikų, o jose – nesuskaičiuojami kiekiai įvairių pasaulių. Ir nors kol kas nėra žinoma, ar egzistuoja gyvybė už Žemės ribų, tikimybė ją aptikti, pasak mokslininkų, yra išties didelė.

Visgi kol kas dar atsakymo į šį klausimą teks palaukti. Juolab, jog gali būti ir taip, kad būtent Žemėje užgimė pirmoji Visatos gyvybė arba esame paskutiniai gyvi padarai Visatoje, nes visur kitur gyvybė jau išnyko.

Kodėl veikia placebas?

Medikai vis dar sutrikę, kai yra kalbama apie placebą. Pacientams kartais duodama vaistų, kurie iš tiesų nėra veiksmingi, bet pacientui vis tiek pastebimai pagerėja sveikata. Kodėl?

Atsakymo vis dar nėra. Galbūt placebo efektas tiesiog įrodo, kad nemažai ligų ir negalavimų yra susiję su mūsų psichologija ir stresu, todėl būtent mąstymas padeda tai numalšinti.

Kodėl žmonės sapnuoja?

1953 metais du mokslininkai pastebėjo ryšį tarp greito akių judėjimo (REM) miego bei ryškių įsimintinų sapnų. Vėlesniais metais buvo nustatyta, jog REM miego veikla yra panaši į smegenų žadinimo veiklą, todėl kilo hipotezė, jog REM miegas iš tiesų nėra miegas.

1960 metais atlikta mokslinė studija nustatė, jog REM miego pertraukimas žmones paverčia irzliais ir įsitempusiais, todėl spėjama, kad būtent sapnai gali mus nuraminti ir padėti atsipalaiduoti. Visgi tai tik teorija, kuri nėra iki galo ištirta.

Galutinis atsakymas apie sapnus ir jų funkciją nėra žinomas.

Kas yra kitoje juodosios skylės pusėje?

Juodosios skylės apskritai yra viena didžiausių paslapčių, kankinančių astronomus. Dar niekam nepavyko prie jos priartėti ir su ja įdėmiau susipažinti.

Juo labiau, tikrai niekas nepateko į juodąją skylę ir nesugrįžo atgal papasakoti, kas ten slypi. Spėjama, jog tai galbūt yra vartai į paralelinę visatą, bet tai tik spėjimas.

Kaip veikia gravitacija?

Mes žinome, jog kuo didesnis yra kūnas, tuo didesne jėga jis traukia kitus objektus. Bet iš tiesų tai nieko daugiau nepaaiškina.

Mokslininkai vis dar nežino, kas atomus laiko vienas prie kito. Kaip ir nėra aišku, koks yra gravitacijos pavidalas. Kas tai? Dalelė?

Beje, gravitacijos problema kelia problemų tiek fizikams, tiek ir astronomams, kurie analizuoja jau minėtų juodųjų skylių darinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(96)
(18)
(78)

Komentarai (9)