CERN sulaikytas neblaivus darbuotojas, sukėlęs 3,2 balų žemės drebėjimą  (6)

Vienas iš geriausių CERN mokslininkų buvo areštuotas po to, kai jam vadovaujant, CERN LHC buvo atliekami „itin pavojingi veiksmai“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų fizikas Alexandreï Ziouganov buvo apkaltintas „CERN saugumo taisyklių nesilaikymu“, „bandant atlikti itin rizikingus ir pavojingus manevrus“, kai paragino technikus gigantišką 27 km ilgio dalelių greitintuvą spausti iki ribos, nepaisydamas jo bendradarbių perspėjimų, būnant apsvaigus nuo alkoholio ir stipriai veikiančių vaistų.

Ekspertų vertinimu, ši operacija sukėlė 3,2 balų pagal Richterio skalę žemės drebėjimą, palyginamą su stipriu žaibo smūgiu.

Didžiajam hadronų kolaideriui stipriai nepakenkta, bet per bandymą buvo sugadinti keli hiperkondensatoriai

– CERN atstovas, Olaf Gaardsteen

Nutrūktgalviškumo istorija

Rusų fizika, garsėjantis savo nesutramdomu charakteriu, buvo atviras CERN kritikas nuo pat prisijungimo prie komandos prieš 5 metus.

„Jis yra kraštutinumų žmogus“ paaiškina jo bendradarbis, rumunų fizikas Yuri Malania. „Jis ko gero vienas iš 100 nuostabiausių pasaulio protų, bet jo būdas – kaip besiveržiančio ugnikalnio. Jis nori, kas viskas vyktų greičiau, jis tvirtai tiki, kad dešimtmečiais atsiliekame moksle. Jis nori, kad žmonija jau kolonizuotų Marsą ir Mėnulį, jis nori palikti savo žymę nustumti mokslo ribas į XXI amžių,“ pridėjo jis.

2013 metų interviu Rusijos mokslo žurnalui атомный (rus. atominis), atvirumu garsėjantis fizikas sakė, kad CERN mokslininkai „būrys bailių“, „negebančių suprasti šios technologijos svarbos“ ir kad „jie niekad nesupras jo genialumo“.

Juodosios bedugnės kūrimas

Kontroversiškasis fizikas taip pat žinomas dėl savo perdėto domėjimosi tamsiąja materija ir juodosiomis bedugnėmis.

„Jis aiškiai svajoja sukurti juodąją bedugnę LHC“ paaiškina prancūzas mokslo žurnalistė Jeanne Legrand.

„Jis Europos mokslo bendruomenėje visada stipriai rėmė LHC galimybių didinimą ir jam priklauso itin kontroversiškas LHCx – proceso, kai dalelės būtų įgreitinamos iki tūkstančius kartų didesnio greičio – sukūrimo pasiūlymas, nors dauguma mokslininkų tokiems bandymams kol kas nepritaria,“ paaiškino ji.

Pernai jo kontroversiškas požiūris ir pareiškimai LHC atžvilgiu išprovokavo isterijos bangą, kai popiežius Pranciškus perspėjo, kad tokie bandymai gali „sukelti pražūtingas pasekmes žmonijai“ ir gali „atverti pragaro vartus“.



worldnewsdailyreport.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(31)
(14)
(17)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: