Dar vienas skirtumas tarp vyrų ir moterų smegenų: ilgalaikis alkoholio vartojimas jas veikia labai skirtingai  ()

Vyrai, kurie daugelį metų reguliariai vartoja alkoholį, dėl pokyčių smegenyse jo atsisako kur kas sunkiau nei moterys, skelbia Dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Smegenų tyrimai rodo, kad reguliarus alkoholio vartojimas padidina smegenų srities, sukeliančios alkoholio troškimą, aktyvumą.

Tiriant moterų smegenis, padidėjęs šios srities aktyvumas pastebėtas nebuvo, todėl manoma, kad moterims atsisakyti alkoholio yra lengviau.

Tyrime dalyvavo 11 vyrų ir 16 moterų iki 28 metų amžiaus, kurie alkoholį vartojo dešimtmetį ir per savaitę išgerdavo bent 25 alkoholio vienetus – tai prilygsta beveik trims buteliams vyno arba kiek daugiau nei 8 pintoms alaus.

Žvelgiant į Britanijos populiaciją, vyrai alkoholį vartoja dažniau ir vienu kartu jo išgeria daugiau nei moterys. Be to, vyrai sudaro du trečdalius visų besikreipiančiųjų pas gydytojus dėl alkoholio sukeltų problemų.

Tyrimą atlikusi dr. Outi Kaare teigia, kad didesnis aktyvumas toje smegenų srityje, kuri yra siejama su polinkiu į priklausomybę. Taigi, ilgalaikis alkoholio vartojimas vyrus ir moteris veikia skirtingai, tad ateityje reikėtų detaliau išnagrinėti, kaip šie skirtumai pasireiškia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(4)
(14)
(-10)

Komentarai ()