„McLaren“ kuria ne tik superautomobilius - vienam savo klientui sukūrė šarvus, kurie padeda pasijusti nenugalimu (Video)  ()

„McLaren“ kompanija, garsėjanti savo neįveikiamais superautomobiliais bei Formulės 1 komanda, kuria ir kitokius produktus. „McLaren Applied Technologies“ divizija kuria įvairių daiktų dizainą, dažnai pagal užsakymą. Šįkart inžinieriams teko neįprasta užduotis – padėti vyrui pasijusti nenugalimam.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vidutinio amžiaus vyras, kuris mėgsta „McLaren“ automobilius į „Applied Technologies“ diviziją kreipėsi su neįprasta problema. Dėl sveikatos problemų jam teko išgyventi ne vieną operaciją. Dėl jų ir kitų neatskleistų bėdų, vyro šonkauliai negali efektyviai apsaugoti vidaus organų. Tai, aišku, reiškia, kad vyras turi būti itin atsargus darydamas iš esmės viską. Net vairuoti savo pamėgtų „McLaren automobilių jis ramiai negali, nes saugos diržas spaudžia  neapsaugotus vidaus organus ir kelia mirtiną pavojų.

Taigi, „McLaren“ inžinieriai sėdo prie darbo. Teko nuskanuoti vyro kūną, įvertinti pažeistus šonkaulius ir apsispręsti dėl šarvų paskirties. Pats vyras taip pat prašė, kad jo gyvybę saugojančių šarvų nesimatytų po drabužiais, o tai reiškia, kad jie turi būti labai ploni. „McLaren“ patirtis kuriant sportinius ir lenktyninius automobilius šiame procese buvo kritiškai svarbi – į reikalą buvo pasižiūrėta kaip į automobilio saugumo avarijos metu gerinimą.

Reikėjo sukurti būdą, kaip smūgio energiją paskirstyti į nepažeistas ir gyvybiškai nekritiškas vietas. Tose vietose jas sugeria specialios aukštos kokybės pagalvėlės. Taigi, teliko suskurti pačią šarvų plokštę. Ji pagaminta iš įvairių kompozitinių medžiagų, kurias „McLaren“ naudoja kurdama automobilius. Zylon‘o pluoštas, stipriausia žmogaus sukurta medžiaga, naudojama F1 boliduose, turi apsaugoti klientą nuo aštrių smūgių, anglies pluoštas struktūrai suteikia standumo, o Dyneema (naudojama neperšaunoms liemenėms gaminti) – papildomo tvirtumo.

Neįvardintas klientas yra labai patenkintas „McLaren“ šarvais, nes jie, visų pirma, suteikia psichologinio pasitikėjimo savimi. Vyras vėl gali užsiimti savo mėgstamomis veiklomis, be baimės, kad menkiausias smūgis jį pasiųs į ligoninę. Tačiau kaina nusvilino beveik tiek pat, kiek ir ne vienas šio žmogaus turimas „McLaren“ superautomobilis – šarvai kainavo apie 210 tūkstančių eurų.

Vaizdo įrašas apie šarvų kūrimo procesą

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(3)
(18)

Komentarai ()