Pasidalijo įspūdingais vaizdais, kaip artimiausiu metu vyks tikros turistinės kelionės į kosmosą: ką girdės, matys ir pajaus keleiviai (Video)  (4)

Turtingiausio pasaulio žmogaus, „Amazon“ vadovo Jeffo Bezoso, šalutinis verslo projektas vis labiau įsibėgėja. Bendrovė „Blue Origin“ iki atviro kosmoso ribos iškėlė prototipinę kapsulę „New Shepard“, o vėliau pasidalijo įspūdingiausiais vaizdais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skrydis į kosmosą buvo parodytas iš keleivio vietoje paguldyto manekeno Skaivokerio (Dangžengio) perspektyvos.

Galima įtarti, kad tokiu būdu J. Bezoso bendrovė bandė pasinaudoti ir naujos „Žvaigždžių karų“ juostos „Paskutinysis džedajus“ premjerą lydinčiu susidomėjimu. Manekenas Skaivokeris yra akivaizdi aliuzija į kultinę „Žvaigždžių karų“ epopėjos figūrą Anakiną Skaivokerį, dar žinomą kaip Dartas Veideris.

„Kitaip negu jis, jūs galėsite pakilti iš savo vietos skrydžio nesvarumo būsenos etape“, – tviteryje rašė J. Bezosas.

„Blue Origin“ planuoja jau 2019-ųjų balandį pradėti komercinius skrydžius, kuriuose galės dalyvauti už bilietą susimokėję turistai. Kokia bus kaina, kol kas nėra skelbiama.

„New Shepard Crew Capsule 2.0“ yra suborbitinis erdvėlaivis, suprojektuotas trumpoms šešių keleivių kelionėms iki atviro kosmoso ribos, neišeinant į orbitą aplink Žemę. „Blue Origin“ jį aprūpino didžiausiais kada nors sukurtais kosminiais iliuminatoriais ir daugkartinio panaudojimo raketa, kuri leidžiasi atskirai nuo parašiutais nuleidžiamos keleivių kapsulės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(19)
(2)
(17)

Komentarai (4)