„Tesla“ statys dar vieną milžinišką ličio jonų akumuliatorių Australijoje (Video)  ()

100 MW galios ličio jonų „Powerpack“ baterija oficialiai buvo įjungta Pietų Australijoje 2017 m. gruodžio 1 d. Visus darbus atliko rekordiškai greitai – vos per 100 dienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar AFR praneša, kad Australijoje esanti Viktorijos valstija leido „Tesla“ statyti dar vieną milžinišką bateriją.

Naujasis projektas nebus toks skubus, kaip paskutinysis, taip pat nebus laikomasi Musko ankščiau suteiktos „100 dienų arba viskas nemokamai“ garantijos.

Ši 20 MW baterijų sistema bus sukurta siekiant laikinai palaikyti Vakarų Viktorijos 204 MW jėgainių parko veiklą, kol bus pastatytas „Bulgana Green Power“ centras. Pastarojo statybos darbai jau vyksta, tačiau planuojama, kad prie jo vėjo jėgainių parkas bus prijungtas ne ankščiau kaip 2019 metų viduryje.

„Bulgana“ vėjo jėgainių parko projektą vysto Prancūzijos atsinaujinančios energijos bendrovė „Neoen“. Tai ta pati bendrovė, kuri buvo atsakinga už „Hornsdale“ vėjo jėgainių parko sujungimą su „Tesla“ akumuliatoriumi Pietų Australijoje, tad darbiniai santykiai tarp šių bendrovių jau nusistovėję.

Pietų Australijoje milžiniškas akumuliatorius buvo pastatytas tam, kad išspręstų nepastovų elektros tiekimo klausimą ir užtikrintų, kad gyventojai niekada neliks be elektros.

Visgi, Bulganoje naujojo akumuliatoraus pagrindinė paskirtis bus užtikrinti pastovų elektros energijos poreikį 40 hektarų plote esantiems „Nectar“ stikliniams šiltnamiams. „Neoen“ generalinis direktorius Franck‘as Woitiez‘as teigia, kad „tai yra būtina, kol galiausiai turėsim galimybę prisijungti prie valstybinio elektros tinklo“.

Kaip neseni įvykiai Puerto Rike, Australijoje ir kitose pasaulio šalyse parodė, energetinis saugumas yra viena iš pagrindinių problemų su kuriomis susiduria šiuolaikinis pasaulis. Perėjimas prie atsinaujinančių energijos šaltinių gali padėti išspręsti ne tik energetinio saugumo, bet ir klimato kaitos problemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(1)
(19)

Komentarai ()