Netradicinė skurdo sprendimo priemonė - kodėl neturtingoms moterims krūtys bus didinamos nemokamai?  (3)

Šių laikų grožio standartai gali būti žiaurūs. Visgi, tikrai nėra taip, kad sėkmingais matytume tik vienodo grožio žmones. Tai kodėl tuomet politikai užsimojo skurdą spręsti neturtingoms moterims kompensuodami krūtų didinimo, riebalų nusiurbimo ir kitas kosmetines operacijas? Kur link eina tokia politika?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mes esame įpratę prie sistemos, kurioje svarbiausios sveikatos priežiūros procedūros yra kompensuojamos valstybės. Visgi, nesunku suvokti, kodėl kosmetinės procedūros, tokios kaip krūtų didinimas, riebalų nusiurbimas, raukšlių lyginimas ir kitos plastikos chirurgų teikiamos paslaugos, yra pačių žmonių reikalas. Tačiau tokia nuostata Tamilnado valstijoje Indijoje jau nebegalioja - moterys gali gauti nemokamas grožio procedūras.

Indijos gyventojai yra pakankamai neturtingi, todėl kosmetines grožio chirurgijos procedūras pirmiausia gaus nepasiturinčios moterys, tačiau teisę nemokamai gultis po plastikos chirurgo skalpeliu turi visos Tamilnado moterys. Tamilnadas nėra labai turtinga valstija, tačiau ir anksčiau garsėjo netradiciniais skurdo mažinimo sprendimais - prieš tai skurdžiausiems žmonėms buvo nemokamai dalijami nešiojamieji kompiuteriai ir dviračiai. Pastarieji daiktai, žinoma, gali padėti pagerinti savo padėtį - kompiuteris gali suteikti žinių ir įgūdžių, o dviratis - pasiekti kiek toliau esančias darbovietes. Kaip finansinę situaciją gelbės didesnės krūtys?

Ogi niekaip. Politikai apie tai visai negalvoja. Dabar jie tik sugalvojo netikėtą pasiaiškinimą - visi žmonės turi teisę į grožį, o didesnių krūtų užsimaniusias moteris reikia paremti. Panašu, kad vietiniams politikams nusibodo vaizdas gatvėse ir paplūdimiuose. Kita vertus, teigiama, krūtų didinimo operacija padidina ne tik krūtis, bet ir pasitikėjimą savimi. Kompensuojamos bus ir kitos grožio chirurgijos procedūros.

Įstatymo kritikai mano, kad pinigus verčiau reikėtų skirti gyvybiškai svarbioms operacijoms. Tačiau krūtų didinimas Indijoje tik dabar įgauna pagreitį. 2016 metais šalyje buvo atlikta 90 tūkstančiai tokių procedūrų, bet jų statistika tik auga. Privačiose klinikose krūtų didinimas Indijoje kainuoja iki 3800 dolerių, tačiau valstija mokės mažiau, nes viskas bus atliekama valstybinėse ligoninėse - šalia įprastų svarbių operacijų bus didinamos krūtys, nusiurbiami riebalai, taisomos veido linijos.

Tamilnado politikai yra įsitikinę ne tik kad jų idėja padės moterims pasijusti geriau, bet ir kad tokie įstatymai bus priimti visoje Indijoje. Tik ar kas pagaliau sugalvos, kaip tai gali padėti pagerinti ekonominę žmonių situaciją?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(3)
(12)

Komentarai (3)