Vilniuje planuojama nauja didžiulė gatvė, kuri nustebins savo modernumu: 6 eismo juostos, medžiais apsodintos skiriamos zonos ir atskiri dviračių takai  (3)

Šiaurinė gatvė Vilniuje planuojama jau ne vieną dešimtmetį, net šiaurinėje miesto dalyje esantys miegamieji rajonai statyti taip, kad gatvei liktų vietos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau Šaurinė gatvė virsti realybe ėmė tik dabar.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius paskelbė, kad savivaldybė jau ėmėsi Šiaurinės gatvės projekto, o pirmoji jos dalis turi būti baigta per dvejus metus, iki 2020-ųjų.

„Jau pradėjome rengti naujos – Šiaurinės gatvės – projektą.

6 eismo juostų, beveik 3 kilometrų ilgio gatvė tęsis nuo Vakarinio aplinkkelio iki Ukmergės gatvės ir jungs Vakarinį aplinkkelį su Fabijoniškėmis. Šalia bus nutiesti nauji šaligatviai, drieksis modernūs dviračių takai, projektuojama ir požeminė perėja.

Darbus planuojame baigti iki 2020 metų“, – paskelbė R. Šimašius.

Didžiulė gatvė

Planuojama, kad Šiaurinės gatvės ilgis sieks 2,8 km, o dvi iš šešių juostų bus skirtos viešajam transportui. Didžiulės gatvės viduryje bus 2 metrų pločio skiriamoji juosta, kurios viduryje, pagal vizualizacijas, augs medžiai.

Šalia gatvės bus nutiesti dviračių takai bei šaligatviai.

Pirmajam etapui planuojama skirti 35 mln. eurų ES, savivaldybės ir Valstybės biudžeto lėšų. Bendra projekto vertė – apie 90 mln. eurų.

Šiaurinė gatvė turi apimti visą šiaurinę Vilniaus dalį, bet ji bus tiesiama etapais. Dabar planuojama atkarpa, kuri turi būti baigta iki 2020 metų, tęsis nuo Vakarinio aplinkkelio per Justiniškes, Pašilaičius (po „Pašilaičių žiedais“) ir Šeškinę, pro restoraną „Hesburger“, kur pasieks Ukmergės gatvę.

Šioje vietoje planuojama dviejų lygių sankryža, požeminė perėja pėstiesiems.

Ties etapais

Vėliau Šiaurinė gatvė tęsis tolyn, lygiagrečiai Ozo gatvei. Ji turės kirsti Geležinio vilko, Kalvarijų gatves ir susijungti su Žirmūnų gatve.

„Ilgą laiką pagrindinis gatvių tinklas sostinėje buvo išsidėstęs daugiausiai pietinėje miesto dalyje, todėl šiauriau gyvenantys vilniečiai dažnai patirdavo nepatogumų ir spūsčių. Nutiesus Šiaurinę gatvę, automobilių pralaidumas žymiai padidės“, – apie Šiaurinės gatvės naudą gyventojams kalba miesto vyr. architektas, Miesto plėtros departamento vadovas Mindaugas Pakalnis.

Naujoji gatvė bus tiesiama keliais etapais. Iš pradžių bus tiesiama jungtis nuo Vakarinio aplinkkelio iki Fabijoniškių gatvės, rekonstruojant ir Fabijoniškių gatvės atkarpą. Antruoju etapu bus tiesiama gatvė tarp Vakarinio aplinkkelio ir Justiniškių g., įrengiami įvažiavimai į Pušaloto ir Grigalaukio gatves.

Ties Pušaloto gatve atsiras nuvažiavimas į greta gatvės esančių daugiaaukščių garažų teritoriją.

Trečiajame etape bus tiesiama jungtis nuo Justiniškių g. iki Laisvės prospekto. Čia taip pat bus įrengtos jungtys su Žemynos gatve ir Laisvės pr. bei nuvažiavimai link greta gatvės esančių gyvenamųjų namų.

Techninis gatvės projektas bus baigtas iki kitų metų rugsėjo. Tais pačiais metais planuojama pradėti ir gatvės įrengimo darbus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(27)
(5)
(22)

Komentarai (3)