Ir liūdesys turi paskirtį - mokslininkai išsiaiškino, kaip prasta nuotaika veikia produktyvumą  ()

Mokslininkai sugebėjo surasti net blogos nuotaikos privalumų, kai ištyrė jos poveikį žmonių darbingumui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kanados mokslininkai nusprendė išsiaiškinti, kokio masto neigiamą įtaką bloga nuotaika daro žmogui. Ekspertai nustatė, kad prastai nusiteikę žmonės sugeba geriau susikoncentruoti darbe ir laikosi svarbiausių darbų hierarchijos.

O gera nuotaika darbe atvirkščiai trukdo susikoncentruoti ir tinkamai atlikti būtinus darbus. Tačiau tai pasakytina tik apie ekstravertus. Mat tada, kai būna gerai nusiteikę, jiems labai sunkiai sekasi sutelkti dėmesį į darbą.

JAV mokslininkai atliko eksperimentą, kurio metu norėjo išsiaiškinti, kaip vienišumas paveikia individo kognityvinius sugebėjimus.

Ekspertai ištyrė 95 savanorių produktyvumą. Vieną jų grupę sudarė intravertai, kitą – ekstravertai. Dalyviai turėjo atlikti devynis testus, kai mokslininkai specialiai įvairiais būdais bandė paveikti savanorių nuotaikas.

Geriausius darbo rezultatus parodė ekstravertai, kai buvo prastai nusiteikę. Mokslininkai pabrėžia, kad blogos nuotaikos kol kas negalima pavadinti visiškai teigiamu veiksniu, bet jie užsibrėžė tęsti tyrimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(1)
(6)
(-5)

Komentarai ()