Apsilankymas baseine moteriai baigėsi kančiomis ir galiausiai, ragenos transplantacija - ragina visus nedaryti tokios klaidos  ()

Eidama praleisti laiko į baseiną 49 metų moteris net neįtarė, kad tai pasibaigs baisiomis kančiomis ir regėjimo viena akimi netekimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keturių vaikų motina Stacey Peoples (49 m.) iš Denverio, Kolorado, apako kairiąja akimi, nes eidama paplaukioti į viešąjį baseiną buvo įsidėjusi kontaktinius lęšius, o į akį patekus amebai, išsivystė akantamebinis keratitas. Kai skausmas tapo toks nepakeliamas, kad moteris net negalėjo pakilti iš lovos, ji buvo paguldyta į ligoninę.

Amerikietė maldavo, kad gydytojai pašalintų jos akį ir taip užbaigtų kančias, bet medikai sunkiai kovojo, kad išgelbėtų akį ir regėjimą. Stacey keletą mėnesių privalėjo kas kelias valandas lašintis akių lašus, kad išsigydytų infekciją. Negalėdama matyti viena akimi ir kęsdama siaubingą skausmą, Stacey net prisipažino, kad mąstė apie tai, ar vis dar nori gyventi. Vis dėlto jai buvo atlikta ragenos transplantacija, kuri atkūrė regėjimą, bet norėdama geriau matyti ji turėjo nešioti akinius.

„Skausmas buvo toks stiprus, kad atrodė, jog kažkas gumele kas 4-5 sekundes pliaukši tiesiai į akį. Dėl šios priežasties nuolat ašarodavo akys, varvėdavo iš nosies ir kentėjau nuo stiprios migrenos. Mano akis atrodė kaip zombio, nes akies baltymas buvo paraudęs, o ant vyzdžių tarsi užslinkęs debesis. Ragenos ligų specialistė pasakė, kad mano akyje yra ameba ir pirmiausia turime pabandyti išsaugoti akį, o tik vėliau nerimauti dėl regėjimo“, – pasakojo Stacey. Kol kovojo su liga, ji buvo priversta 7 mėnesiams išeiti iš darbo atostogoms.

„Man buvo paskirti akių lašai, kurių sudėtyje yra ir baseino valiklio, kuris turėjo nužudyti parazitą, esantį mano akyje. Juos lašintis privalėjau kas kelias valandas penkis mėnesius. Visus tuos mėnesius nueidavau tik nuo savo lovos iki kėdės ir atgal. Daugiau nieko negalėjau padaryti. Išgyvenau kelias sunkias dienas, kai maniau, kad skausmas toks stiprus, kad nebesinorėjo daugiau gyventi“, – dalijosi skaudžia patirtimi moteris.

Vos praėjus kelioms dienoms po ragenos transplantacijos, ji vėl galėjo matyti. „Gydytojai pašalino pažeistą rageną ir pakeitė ją kita. Tai buvo nuostabu. Nepaisant to, kad turiu nešioti akinius, su jais aš galiu puikiai matyti. Palaikau donorystę, nes jei ne mano dosnus donoras, aš negalėčiau dabar matyti“, – džiaugėsi Stacey.

Savo istorija ji nori įspėti kitus, kad maudantis baseine ar net duše geriau vengti kontaktinių lęšių. „Tai reta, bet vis vien gali nutikti bet kuriam asmeniui. Esu laiminga, kad turiu nuostabią šeimą, nes kitaip nebūčiau viso to ištvėrusi“, – naujienų portalui „Daily Mail“ tvirtino moteris.

Pasak Amerikos Ligų kontrolės centro, net 85 proc. akantamebinio keratito atvejų nutinka asmenims, nešiojantiems kontaktinius lęšius. Kontaktiniai lęšiai gali sukelti nedideles akių abrazijas, kurios tik padeda amebai prisitvirtinti prie ragenos, kai akis liečiasi su vandeniu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(5)
(6)

Komentarai ()