Ilgai laukta kosmonautikos ateitis - pirmas blynas visiškai sėkmingas, laukia sugrįžimas į Žemę  (12)

2011 metais baigėsi Šatlų programa ir JAV neteko galimybės skraidinti žmones į kosmosą iš savo kosmodromų. Nuo tada visi JAV astronautų skrydžiai vyko iš Baikonuro kosmodromo Kazachstane, priklausančio Rusijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po truputį, keleta metų vėluodama, nauja žmonių skraidinimo į kosmosą programa JAV juda į priekį. Du pagrindiniai jos dalyviai – SpaceX su Crew Dragon kapsule ir Boeing su Starliner.

Pirmoji kompanija kaip tik savaitgalį išbandė Crew Dragon. Tiesa, pirmo skrydžio metu įgulos dar nebuvo – kapsulėje sėdėjo tik manekenė Ripli, pavadinta Sigourney Weaver veikėjos iš „Svetimo“ filmų serijos garbei.

Skrydis pavyko visiškai sėkmingai, o po 27 valandų nuo pakilimo kapsulė prisijungė prie Tarptautinės kosminės stoties. Be to, prisijungimas įvykdytas visiškai autonomiškai, nenaudojant robotinės rankos, kuri įprastai padėdavo prisišvartuoti Dragon kapsulėms su atsargomis.

Dabar kapsulė keletą dienų praleis prisijungusi prie stoties, o penktadienį turėtų grįžti į Žemę. Jei visas bandymas bus sėkmingas, vasarą laukia pirmasis skrydis su žmonėmis. Apskritai Crew Dragon turėtų tilpti iki septynių astronautų. Boeing Starliner bandomasis skrydis numatytas balandį, o skrydis su įgula – rugpjūtį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(57)
(1)
(56)

Komentarai (12)