Sveika mityba – nuobodu? Išbandykite šias programėles!  ()

Nors vis daugiau žmonių domisi ir išbando visavertės mitybos principus, tebėra daug manančiųjų, kad sveika mityba yra nuobodi, apsiriboja keliais maisto produktais, o kalorijų skaičiavimas – sunkus darbas. „Telia“ siūlo išbandyti keletą programėlių, kurios į sveiką mitybą leis pažiūrėti kitu kampu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Greitas šiuolaikinio gyvenimo ritmas mitybą neretai nustumia į svarbių dalykų sąrašo pabaigą. Dažnai ragaujame po ranka pasitaikiusių užkandžių, kurie nebūtinai yra sveiki ar naudingi mūsų organizmui, ieškoti receptų internete, o tuo labiau apskaičiuoti ir fiksuoti suvartojamų kalorijų dažnai „kainuoja“ per daug laiko. Tačiau kam vargti – visavertę mitybą ir gerą savijautą gali padėti užtikrinti mobiliosios programėlės. Be to, jos dažnai skatina ir fizinį aktyvumą, o tai yra ne mažiau svarbu norint sveikai gyventi“, – pastebi „Telia“ telefonų kategorijos vadovė Rimantė Marcišauskienė.

Kviečiame išbandyti keturias programėles, kurios padės sveikai maitintis, išlaikyti saiką, o turintiems alergijų – išvengti nepageidaujamų patiekalų ingredientų:

„YAZIO“ programėlė padės parengti mitybos planą ir lengviau jo laikytis. Ji leidžia pamatyti, kiek procentų jūsų mitybos sudaro angliavandeniai, baltymai ir riebalai. Pagal tai „YAZIO“ pateikia receptus patiekalų, turinčių didesnį kiekį trūkstamos maistinės medžiagos. Taip pat programėlė leidžia patogiai skaičiuoti suvartojamas kalorijas, pasirenkant produktus iš pateiktos duomenų bazės. Programėlėje pateikiami sveikos mitybos planai ir patarimai, kaip lengviau ir greičiau pasiekti savo tikslą. „YAZIO“ leidžia pildyti maisto dienoraščius, sekti fizinį aktyvumą ir svorio pokyčius bei išsaugoti savo naudojamus produktus, kad prireikus jie būtų lengvai pasiekiami. Ir dar: daugiau nei 6 milijonai žmonių, naudodamiesi „YAZIO“, jau pasiekė Naujųjų metų tikslus!

Programėlę rasite „Google Play“ ir „Apple AppStore“ parduotuvėse.

„Lose it!“ programėlė yra sukurta tam, kad mesti svorį būtų malonu. Atsakius į kelis trumpus ir paprastus klausimus, programėlė sugeneruos dienos kalorijų kiekį, kurį turite suvartoti, jei norite pasiekti pasirinktą tikslą. Ši programėlė padės jums stebėti savo rezultatus, suvartojamų kalorijų skaičių ir aktyvumo lygį. Sekite savo suvartojamus produktus tiesiog paspaudę fotoaparato piktogramą ir užfiksavę maisto kadrą. Taip pat, nuskanavus maisto prekės brūkšninį kodą, „Lose it!“ automatiškai apskaičiuos produkto kalorijas ir jame esantį baltymų, riebalų bei angliavandenių kiekį. Be to, „Lose it!“ leidžia patogiai sekti išgeriamo vandens kiekį ir miego ciklą.

Programėlę rasite „Google Play“ ir „Apple AppStore“ parduotuvėse.

„Foodswitch“. Besidomint sveika mityba, itin svarbu atkreipti dėmesį į produktų sudėtį. Juose gali slėptis didelis kiekis druskos, sočiųjų riebalų, pridėtinio cukraus arba kalorijų. „Foodswitch“ programėlė padės rinktis produktus, kurie yra naudingiausi jūsų sveikatai ir fizinei formai. Pakaks nuskenuoti produkto pakuotės brūkšninį kodą naudojantis mobiliojo įrenginio kamera ir gausite informaciją apie produkto maistingumą bei rekomendacijas alternatyvoms pagal nustatytus mitybos kriterijus. „Foodswitch“ pasirinktą produktą leidžia palyginti su kitais 10 panašių produktų. Jos duomenų bazė teikia informaciją apie daugiau kaip 80 tūkst. skirtingų maisto produktų. Jei reikiamo produkto visgi neradote, galite jį nufotografuoti ir pasidalinti naudinga informacija su kitais „Foodswitch“ vartotojais.

Programėlę rasite „Google Play“ ir „Apple AppStore“ parduotuvėse.

„Food Intolerances“ – puikus pagalbininkas žmonėms, turintiems alergijų, netoleruojantiems tam tikrų maisto produktų ir turintiems jautrumą gliutenui arba laktozei. Programėlė teikia duomenis apie 900 maisto produktų, kurie yra įvertinti pagal savo sudėtyje esančius alergenus, todėl lengvai rasite informaciją apie produktus, neturinčius gliuteno, kviečių, sojos, pieno, kiaušinių, mėsos ir kitų ingredientų. Be to, programėlė leidžia lengvai įvertinti pateiktus produktus, kurti užrašus bei sudaryti mėgstamiausių produktų sąrašą ir pirkinių krepšelį.

Programėlę rasite „Google Play“ ir „Apple AppStore“ parduotuvėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()