„Volkswagen“ apsisprendė – amerikiečiai negaus „ID.3“ elektromobilių: „jiems reikia tikro, o ne nuolankaus automobilio“ (Foto)  (4)

Kai tik „Volkswagen“ pristatė savo naujos kartos elektra varomą automobilį „ID.3“, dalis žmonių buvo nusivylę. Gamintojas pareiškė, kad elektromobiliai bus pardavinėjami tik Europoje. Ir dabar „VW“ generalinis direktorius JAV rinkai Scott’as Keogh’as paaiškino šio kompanijos sprendimo priežastis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausiame interviu Scott’as Keogh’as teigia, kad jie orientuojasi į tai, kas Amerikoje yra populiaru ir tai yra SUV automobiliai.

Tad Amerikoje esančioje „VW“ automobilių gamykloje nebus gaminami ir tuo pačiu pardavinėjami „ID.3“ elektromobiliai:

„Man tai yra tiesiog paprastas, logiškas sprendimas. Ypač jei pasižiūrėsite į segmentą, kuriame konkuruoja ID.3 – vadinkime ji klasikinio hečbeko segmentu.

Deja, Amerikoje jį sudaro tik apie 100 000 automobilių (tiek automobilių parduoda VW aut. past). O jei pasižiūrėsite į mūsų planuojamus E-SUV, tai SUV segmentas JAV sudaro 4-5 mln. automobilių.

Taigi, mums reikia, kad mūsų automobiliai būtų kelyje. Mums reikia parodyti savo sėkmę.

Kaip mes tą pasieksime su ID.3? Jie sakys (patys elektromobiliai skleis žinią aut. past.), kad tai yra mažas europietiškas automobilis, labiau nuolankus automobilis.

Tuo tarpu pažiūrėjus į E-SUV jie sakys: „Oho, tai yra tikra segmento širdis, tai yra tikras automobilis! Pirmyn!“ Mes norime suduoti gerą pirmąjį smūgį (padaryti gerą įspūdį aut. past.). Mes niekada nesiekiame padaryti silpną pirmąjį pasirodymą, nes antrojo šanso tiesiog galima jau ir nebeturėti.“

Tad generalinis direktorius mano, kad mažas elektrinis hečbekas Amerikoje yra neperspektyvus.

Vietoje jo, „VW“ planuoja nuo 2022-ųjų JAV gaminti elektrinį krosoverį, kurio pagrindas bus „I.D. CROZZ“ konceptas, o po metų turėtų rinkoje pasirodyti ir elektrinis mikroautobusas „I.D. BUZZ“.

Automobiliai bus gaminami Tenesyje plečiamoje transporto priemonių gamykloje.

Europoje esančioje Cvikau gamykloje „VW“ jau pradėjo gaminti elektrinius „ID.3“ elektromobilius, tačiau jų teks palaukti iki 2020-ųjų metų vasaros vidurio.

Kompanija siekia pasigaminti pakankamą kiekį elektromobilių, kad galėtų juos iškart, be jokios delsos, pristatyti savo klientams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(36)
(10)
(26)

Komentarai (4)