„Fox News“ trečiadienį paskelbė 10 labiausiai mirtinai pavojingų Europos miestų sąrašą, o patys pavojingiausi... Kaunas, Vilnius ir Klaipėda  (5)

JAV naujienų svetainė „Fox News“ trečiadienį paskelbė 10 labiausiai mirtinai pavojingų Europos miestų sąrašą. Anot portalo, trys pavojingiausi Europos miestai yra Kaunas, Vilnius ir Klaipėda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nevienareikšmiškai vertinamas portalas, sulaukiantis nemažai kritikos dėl savo pateikiamos informacijos kokybiškumo, rėmėsi Jungtinių Tautų skelbiama statistika, kurioje pateikiami duomenys, kiek žmogžudysčių tenka 100 tūkst. gyventojų.

„Labiausiai mirtinai pavojingu miestu Europoje“ įvardytas Kaunas, kur 100 tūkst. gyventojų teko 5,4 žmogžudystės. Iškart po jo rikiuojami Vilnius ir Klaipėda (3,9).

Tiesa, „Fox News“ straipsnyje yra netikslumų. Jie skelbia, kad remiasi 2017 m. skaičiais, tačiau atsivertus JT tyrimą matyti, kad naudojami 2016-ųjų duomenys. „Fox News“, priešingai nei JT, Europai nepriskyrė Rusijos. Maskva (7,6) tokiu atveju atsidurtų pirmoje vietoje, o Sankt Peterburgas (4,9) aplenktų Vilnių ir Klaipėdą.

Be to, į sąrašą kažkodėl neįtraukti Balkanų šalių miestai – JT duomenimis, tarp labiausiai mirtinai pavojingų yra ir Albanijos, Serbijos, Juodkalnijos miestai.

„Fox News“ rašo, kad 2017 m. Lietuvoje išaugo ir bendras nusikaltimų skaičius po to, kai šalis sugriežtino bausmes už vairavimą išgėrus. Pažymima, kad Vilniuje daugiausiai nusikaltimų užfiksuojama senamiestyje, nes čia daugiausiai lankosi turistai, kurie tampa kišenvagių aukomis.

JAV portalas atkreipia dėmesį, kad Kauno statistika yra gerokai prastesnė nei antroje ir trečioje vietoje esančių miestų – 5,4 palyginus su 3,9. Visgi Kaunas nė iš tolo neprilygsta labiausiai mirtinai pavojingu JAV miestu laikomam Sent Luisui, kur 2018 m. 100-ui tūkstančių gyventojų teko 60,9 žmogžudystės.

Toliau labiausiai mirtinai pavojngų Europos miestų dešimtuke eina Marselis Prancūzijoje, Debrecenas Vengrijoje, Celjė Slovėnijoje, Belfastas Šiaurės Airijoje, Tamperė Suomijoje, Budapeštas Vengrijoje ir Amsterdamas Nyderlanduose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(22)
(-17)

Komentarai (5)